Dysonin maailmanlaajuinen evästekäytäntö

toukokuu 2018

Johdanto

Kuten useimmilla verkkosivustoilla, myös Dysonin verkkosivustoilla käytetään evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat laitteellesi verkkoselaimesi kautta. Evästeitä on käytetty 1990-luvun puolivälistä lähtien, ja ne ovat yksi internetissä eniten käytetyistä tekniikoista. Monet verkkosivustojen oleelliset toiminnot ovat riippuvaisia evästeistä. Ilman evästeitä ei esimerkiksi voi tehdä ostoksia verkossa, koska niitä käytetään ostoskorin sisällön tallentamiseen.

Jotkin Dysonin käyttämistä evästeistä keräävät henkilötietojasi. Kaikkia kerättyjä henkilötietoja käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Evästeiden ansiosta verkkosivustomme toimii oikein, ja evästeet auttavat meitä ymmärtämään, mistä tiedoista on eniten hyötyä sivustollamme vieraileville.

Evästekäytäntö

Tässä evästekäytännössä kerrotaan, millä tavoin Dyson käyttää evästeitä eri sivustoillaan ympäri maailmaa. Tässä evästekäytännössä viitatessamme ”Dysoniin” tai ”meihin” (kaikissa taivutusmuodoissa) tarkoitamme Dyson-konsernin yhtiötä tai yhtiöitä, jotka tarjoavat tietyn verkkosivuston sinulle. Tiedot omassa maassasi verkkosivujen tarjoamisesta vastaavasta Dyson-ryhmän yhtiöstä tai yhtiöistä sekä kyseisten verkkosivustojen evästeiden keräämistä henkilötiedoista löytyvät tietosuojakäytäntömme liitteestä.


Sinun hyväksyntäsi

Jatkamalla verkkosivustojemme käyttöä hyväksyt, että laitteellesi asennetaan evästeitä tämän evästekäytännön mukaisesti.

Lue vähemmän Read less
Laajenna lukea täydellisen Dyson evästeen politiikka
Pienennä cookie politiikka
  • Näin käytämme evästeitä
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Monet verkkosivustojemme evästeistä suorittavat olennaisia toimintoja ja auttavat sinua liikkumaan verkkosivustoillamme ja käyttämään niiden ominaisuuksia. Esimerkiksi kirjautuessasi Dyson-tilillesi evästeet muistavat tilisi tiedot. Viittaamme näihin evästeisiin tässä käytännössä nimellä ”välttämättömät evästeet”.


    Muut evästeet eivät ole yhtä tärkeitä, mutta ne auttavat meitä ymmärtämään, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustojamme. Näin pystymme parantamaan verkkopalvelujamme. Käytämme tähän tarkoitukseen web-analytiikkatyökaluja. Ne esimerkiksi seuraavat, miten kauan verkkosivustojen latautuminen kestää, kuinka sivustoja käytetään ja mitä tietoja vierailijat eniten niiltä etsivät. Näin voimme parantaa verkkosivustojemme toimintaa esimerkiksi varmistamalla, että löydät etsimäsi helposti. Näiden työkalujen avulla pystymme myös tunnistamaan sivustojemme sellaiset osat, jotka eivät toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi. Näin voimme korjata viat ja puutteet ja tehdä sivustostamme paremman sekä sinulle että muille käyttäjille. Viittaamme kyseisiin evästeisiin tässä käytännössä nimellä ”suorituskykyevästeet”.


    Lisäevästeiden avulla verkkosivustomme voivat tunnistaa sinut palatessasi verkkosivustoille. Näin voimme muistaa tekemäsi valinnat (kuten käyttäjänimesi, kielesi tai alueellisen sijaintisi) ja tarjota paremmin kohdistettuja henkilökohtaisempia palveluita.


    Viittaamme näihin evästeisiin tässä käytännössä nimellä ”toimintoevästeet”.


    Lisäksi on vielä yksi evästetyyppi, jonka avulla voimme tutkia verkkomainontamme toimivuutta ja mainosten asettelua verkossa. Näiden evästeiden avulla saamme tietää, jos sivustollemme on tullut vierailijoita toisella verkkosivustolla, kuten Googlen tai Yahoon sivulla olevan mainoksemme kautta.


    Tämän tyypin evästeiden avulla voimme myös paremmin tavoittaa Dysonin tuotteista kiinnostuneita henkilöitä. Jos siis käyt Dysonin verkkosivustoilla, saatat nähdä mainoksiamme muilla verkkosivustoilla. Tämä tunnetaan uudelleenmarkkinointina tai käyttäytymiseen perustuvana mainontana, ja sen avulla mainontaamme muokataan mielenkiinnon kohteitasi vastaavaksi. Viittaamme näihin evästeisiin tässä käytännössä nimellä ”mainosevästeet”.


    Yhdistämme myös evästeiden avulla kerättyjä tietoja tietoihin, joita meillä saattaa olla sinusta Dysonin asiakkaana. Yhdistämme esimerkiksi evästeillä kerättyjä tietoja meille antamiisi henkilötietoihin tai tietoihin Dysonin tuotteista, jotta voimme profiloida tai analysoida tilastollisesti tuotteiden suosiota ja Dysonin tuotteiden käyttöä sekä sinun toimintaasi käyttäessäsi Dysonin verkkosivustoa tai sovellusta.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Dysonin käyttämät evästetyypit
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Evästeet jakautuvat kahteen yleiseen luokkaan: ensimmäisen osapuolen evästeet (jotka me asetamme) ja kolmannen osapuolen evästeet (jotka kolmannet osapuolet asettavat).



    Ensimmäisen osapuolen evästeet


    Nämä evästeet ovat Dysonin asettamia. Suurimmaksi osaksi ne varmistavat verkkosivustomme oleelliset toiminnot. Niihin sisältyvät myös omat web-analytiikkaevästeemme, joita käytämme ymmärtääksemme, kuinka vierailijat käyttävät verkkosivustojamme. Näin voimme parantaa sivustojamme.



    Kolmannen osapuolen evästeet


    Kolmannen osapuolen evästeet eivät ole Dyson asettamia vaan tiettyjen, tarkkaan valittujen yhteistyökumppaniemme asettamia. Jotkin näistä kolmannen osapuolen evästeistä mahdollistavat hyödyllisten palvelujen toiminnan. Niitä ovat esimerkiksi verkkokyselykaavakkeet ja Live Chat -palvelu (jonka välityksellä voi esittää kysymyksiä Dysonin asiantuntijoille). Toiset voivat olla kanssamme yhteistyössä toimivien mainosverkostojen asentamia. Niillä seurataan käyttäjien verkkoselaamista, jotta mainosverkostot osaavat asettaa Dysonin verkkomainokset mahdollisimman tarkoituksenmukaisiin paikkoihin. Jäljempänä kohdassa ”Evästeiden hallinta” kerrotaan, kuinka voit muuttaa asetuksiasi niin, että kolmannet osapuolet (mukaa lukien mainostajat) tietävät, ettet halua tulla seuratuksi.



    Sosiaalisen median evästeet


    Jotkin verkkosivustojemme sivut antavat mahdollisuuden jakaa sisältöä sosiaalisen median sivuille, kuten LinkedIniin, Facebookiin ja Twitteriin. Joskus saatamme liittää videoita toisilta sivustoilta, kuten YouTubesta. Nämä sivustot asentavat omat evästeensä, joita me emme valvo. Näillä sosiaalisen median sivuilla saattaa olla oma evästekäytäntönsä, jotka (jos saatavilla) löytyvät normaalisti palveluiden omilta sivustoilta. Sinun tulisi lukea kyseiset evästekäytännöt tarkasti varmistaaksesi, että hyväksyt niiden sisällön.


    Edellä mainittuihin kolmeen luokkaan kuuluvat evästeet voidaan jakaa edelleen istuntoevästeisiin ja pysyviin evästeisiin.



    Istuntoevästeet


    Nämä evästeet vanhenevat sulkiessasi selaimesi (tai jos olet tietyn ajan käyttämättä sitä). Niitä käytetään verkkokauppasivustoillamme, jotta voit jatkaa selailua ja säilyttää valitsemasi tuotteet ostoskorissa.



    Pysyvät evästeet


    Nämä evästeet säilyvät laitteellasi myös selaimen sulkemisen jälkeen. Niitä käytetään muistamaan sinut, jotta sinun ei tarvitse syöttää uudelleen salasanojasi ja kirjautumistietojasi joka kerta käydessäsi verkkosivustolla. Löydät lisätietoja käyttämistämme yksittäisistä evästeistä ja niiden käyttötarkoituksesta tästä.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Evästeiden halinta
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Kaikki suosituimmat verkkosivustot mahdollistavat evästeiden hallinnan. Voit valita, hyväksytkö vai estätkö kaikki evästeet vai ainoastaan tietyntyyppiset evästeet.



    Mitä tapahtuu, jos estät kaikki evästeet?


    Voit silti käyttää joitakin verkkosivustomme osia, mutta jotkin hyödylliset osat eivät toimi, jos estät evästeet. Et voi esimerkiksi kirjautua Dyson-tilillesi ja käyttää sitä, tehdä verkko-ostoksia tai rekisteröidä Dyson-takuuta verkossa.



    Evästeiden hallinta eri verkkoselaimissa


    Useimmat selaimet antavat mahdollisuuden estää evästeiden käytön. Huomaathan, että evästeiden estäminen rajoittaa verkkosivuston käyttöäsi.


    Seuraavista linkeistä löytyy tietoja evästeasetuksien muokkaamisesta joillakin suosituilla selaimilla:



    Lisätietoja evästeiden hallinnasta


    www.allaboutcookies.org on hyödyllinen sivusto, josta löytyy yksityiskohtaista tietoa evästeistä ja niiden hallinnasta.
    Huomaathan, että emme tällä hetkellä vastaa jäljittämisen kieltäviin Do Not Track (DNT) -signaaleihin.



    Lue lisää Lue vähemmän
  • Tähän evästekäytäntöön tehtävät muutokset
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Tarkistamme ja tarvittaessa päivitämme tämän käytännön vähintään kerran vuodessa ja ilmoitamme viimeisen päivityksen päivämäärän käytännön lopussa.


    Jos teemme muutoksia evästekäytäntöön, julkaisemme muutosten tiedot alla. Jos meillä on sähköpostiosoitteesi, saatamme lähettää tiedot kyseisistä muutoksista myös sähköpostitse. Pyydämme tarvittaessa sinua vahvistamaan, että hyväksyt kyseiset muutokset.


    Tämä käytäntö on tarkistettu ja päivitetty viimeksi maaliskuussa 2018.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Tähän evästekäytäntöön aiemmin tehdyt muutokset
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Maaliskuu 2018
    Evästekäytäntöä päivitettiin kuvaamaan muutoksia Dysonin tavassa yhdistää eri lähteistä saatuja, eri luokkiin kuuluvia henkilötietoja.


    Maaliskuu 2016
    Maailmanlaajuisen tietosuojakäytännön ja uudet evästekäytännöt sisältävä portaali julkaistiin.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Tämän evästekäytännön käännökset
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Tämä evästekäytäntö on käännetty englannista useiden maiden virallisille kielille. Olemme tehneet näin varmistaaksemme, että käytäntö on selkeä ja verkkosivustojemme, sovellustemme ja verkkoyhteyslaitteidemme kaikkien käyttäjien saatavilla. Jos evästekäytännön käännösten välillä on ristiriitoja, englanninkielinen versio pätee.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Ota meihin yhteyttä
    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, voit lähettää sähköpostia tietosuojatiimillemme osoitteeseen privacy@dyson.com tai käyttää muita yhteystietoja ottaaksesi yhteyttä tietosuojatiimiin ja oman maasi tietosuojavaltuutettuun, kuten tietosuojakäytännössä mainitaan. Vastaamme niin pian kuin mahdollista.

    Lue lisää Lue vähemmän