Omistajan tietosuojailmoitus

Dyson on sitoutunut varmistamaan, että henkilötietosi suojataan, eikä niitä koskaan käytetä väärin.

Tässä tietosuojailmoituksessa kerrotaan, mitä henkilötietoja keräämme ja miksi, kuinka käytämme niitä, kuinka voit hallita henkilötietojasi ja mitä menettelyitä käytämme niiden suojaamiseen.
"Dyson-insinöörit ovat keskittyneet tekemään laitteistoista ja ohjelmistoista yhdessä kehittääkseen korkean suorituskyvyn tekniikkaa, joka ymmärtää ympäristön, jossa se on ja miten sitä voidaan parantaa. Koneemme ovat yhä älykkäämpiä, mutta tietämyksen mukana tulee suuri vastuu. Olemme tietoisesti laihoja tietojen kanssa vangitsemme ja käsittelemme sitä hyvin kunnioittavasti. Pidämme ensisijaisena yksityisyyden suojaa sekä tietojesi suojaamista ja turvallista säilyttämistä. " James Dyson

Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

Sinusta keräämämme henkilötiedot

Meidän ei tarvitse kerätä kaikkia mahdollisia sinua koskevia henkilötietoja. Pääasiassa keräämme henkilötietojasi, jotta voisimme tarjota ja parantaa tuotteita ja palveluita, joita sinä ja muut asiakkaamme meiltä odotatte.

Henkilötiedot määritellään hieman eri tavalla eri puolilla maailmaa. Jotta voisimme taata tietosuojasi ja tietoturvasi, määrittelemme ne tiedoiksi, joita voitaisiin käyttää sinun tai jonkin muun henkilön tunnistamiseen.

Expand to read

Collapse

  • Sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, kuuluvat pääasiassa johonkin seuraavista ryhmistä:

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Ryhmä Esimerkkejä
     

    Tunnisteet

    Nimi, sähköpostiosoite, toimitusosoite, IP-osoite, evästetunnus, tilausnumero, tiedot laitteestasi (esim. laitetunnus tai IMEI-numero)

     
    Tilaustiedot Ostetut tuotteet, maksutiedot, toimitustiedot
     
    Toiminta verkossa Verkkoseurantatekniikoilla (esim. evästeet, jotka kertovat, millä verkkosivustomme alueilla vietit enemmän aikaa muihin verrattuna) saadut tiedot
     
    Sijaintitiedot Jos muodostat yhteyden Dysonin Wi-Fi-verkkoon myymälässämme, tiedämme, että älylaitteesi on tuolloin myymälässämme

    Dyson käyttää Android-sijaintipalveluja yhteyden muodostamiseen, jotta Dyson-tuote voidaan yhdistää Dyson Link -sovellukseen Bluetooth- tai WiFi-yhteyden kautta. Huomaa, että Dyson ei kerää sijaintitietoja tämän yhteyden seurauksena.

    Light Cycle käyttää myös taustalla suoritettavia sijaintipalveluja:
    • Tuotteen ohjelmistopäivityksien vastaanottamiseksi
    • Tuotteen ajan synkronoimiseksi yhdistetyn mobiililaitteen ajan kanssa
    • Tuotteen aikataulujen, asetusten ja määritysten muutosten lataamiseksi ja muuttamiseksi
    • Oikean valoprofiilin ylläpitämiseksi valaisimen sijainnin perusteella
    Dyson anonymisoi Light Cyclen sijaintitiedot, koska ne liittyvät tuotteeseen eivätkä käyttäjään.
     
    Valintoja koskevat tiedot Tiedot markkinointia koskevista valinnoistasi, kotitaloudestasi, kodistasi ja teknologiastasi, allergioistasi ja kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, mikä Dysonissa vetoaa sinuun eniten (esim. Dyson-tilisi kautta tai vastauksena vapaaehtoisiin kyselyihin)
    Lue lisää Lue vähemmän
  • Sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, kuuluvat pääasiassa johonkin seuraavista ryhmistä:

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Ryhmä Esimerkkejä
     

    Tunnisteet

    Nimi, sähköpostiosoite, toimitusosoite, IP-osoite, evästetunnus, tilausnumero, tiedot laitteestasi (esim. laitetunnus tai IMEI-numero)

     
    Tilaustiedot Ostetut tuotteet, maksutiedot, toimitustiedot
     
    Toiminta verkossa Verkkoseurantatekniikoilla (esim. evästeet, jotka kertovat, millä verkkosivustomme alueilla vietit enemmän aikaa muihin verrattuna) saadut tiedot
     
    Sijaintitiedot Jos muodostat yhteyden Dysonin Wi-Fi-verkkoon myymälässämme, tiedämme, että älylaitteesi on tuolloin myymälässämme

    Dyson käyttää Android-sijaintipalveluja yhteyden muodostamiseen, jotta Dyson-tuote voidaan yhdistää Dyson Link -sovellukseen Bluetooth- tai WiFi-yhteyden kautta. Huomaa, että Dyson ei kerää sijaintitietoja tämän yhteyden seurauksena.

    Light Cycle käyttää myös taustalla suoritettavia sijaintipalveluja:
    • Tuotteen ohjelmistopäivityksien vastaanottamiseksi
    • Tuotteen ajan synkronoimiseksi yhdistetyn mobiililaitteen ajan kanssa
    • Tuotteen aikataulujen, asetusten ja määritysten muutosten lataamiseksi ja muuttamiseksi
    • Oikean valoprofiilin ylläpitämiseksi valaisimen sijainnin perusteella
    Dyson anonymisoi Light Cyclen sijaintitiedot, koska ne liittyvät tuotteeseen eivätkä käyttäjään.
     
    Valintoja koskevat tiedot Tiedot markkinointia koskevista valinnoistasi, kotitaloudestasi, kodistasi ja teknologiastasi, allergioistasi ja kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, mikä Dysonissa vetoaa sinuun eniten (esim. Dyson-tilisi kautta tai vastauksena vapaaehtoisiin kyselyihin)
    Lue lisää Lue vähemmän
Jos jaat kanssamme muiden ihmisten tietoja (esimerkiksi, jos olet ostanut Dyson-tuotteen jollekin muulle henkilölle tai jos rekisteröit toisen henkilön Dyson-sovellukseen), sinun on varmistettava kyseiseltä henkilöltä, että hänelle sopii, että hänen henkilötietojaan jaetaan meidän kanssamme, ja että me saamme käyttää niitä tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Ja lopuksi; Dysonin verkkosivustoja, sovelluksia ja tuotteita ei ole suunnattu lapsille. Kun tietoisesti keräämme ja käsittelemme lasten tietoja, annamme käsittelyä koskevat asianmukaiset tiedot tietojen keräämisen yhteydessä. Mikäli tarpeen, vanhemmalta tai lailliselta huoltajalta pyydetään tietojen keräyshetkellä näitä tietoja koskeva suostumus.

Kuinka ja miksi käytämme henkilötietojasi?

Meidän ei tarvitse kerätä kaikkia mahdollisia sinua koskevia henkilötietoja. Pääasiassa keräämme henkilötietojasi, jotta voisimme tarjota ja parantaa tuotteita ja palveluita, joita sinä ja muut asiakkaamme meiltä odotatte.

Henkilötiedot määritellään hieman eri tavalla eri puolilla maailmaa. Jotta voisimme taata tietosuojasi ja tietoturvasi, määrittelemme ne tiedoiksi, joita voitaisiin käyttää sinun tai jonkin muun henkilön tunnistamiseen.

Expand all

Collapse all

  • Tuotteidemme ja/tai palveluidemme tarjoaminen sinulle

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Dyson tarvitsee henkilötietojasi tuotteiden tilaamista, maksun käsittelyä ja tuotteiden toimituksen järjestämistä varten.

    Tämä käsittely kattaa


    • tuotteiden oston, toimituksen ja myynninjälkeisen asiakaspalvelun hallinnoinnin ja koordinoinnin (tarpeen mukaan)

    • kyselyihisi ja pyyntöihisi vastaamisen (eri kanavien kautta, kuten verkossa, henkilökohtaisesti, puhelimitse, postitse, verkkochatissä ja tekstiviestillä)

    • tuotteidemme elinkaaren dokumentoinnin, valvonnan ja kirjaamisen, mukaan lukien varastonhallinta

    • yhteydenotot sinuun, kun tuotteita tai malleja on taas varastossa.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Ostamiasi tuotteita ja/tai palveluita koskevan tuen tarjoaminen

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Aika ajoin käytämme henkilötietojasi auttaaksemme sinua omistamiesi Dyson-tuotteiden käytössä. Jos sinulla on älytuote, saat tuotettasi koskevia tietoja Älytuotteet-sivulta.


    Teemme tämän seuraamalla tuotteesi suorituskykyä ja lähettämällä sinulle asiaankuuluvaa tuotetukiviestintää. Voit kieltäytyä näistä toimista milloin tahansa; katso alla oleva kohta ”Omat hallintakeinot ja vaihtoehdot”.


    Jos sinulla on Dyson Link -sovellus, seuraamme tuotteesi suorituskykyä ja vakautta, ja tämän ansiosta voimme


    • optimoida tuotteen suorituskyvyn ja käyttökokemuksesi; haluamme erityisesti pystyä tunnistamaan tuotteeseesi mahdollisesti liittyvät ongelmat, jotta voimme ilmoittaa niistä sinulle mahdollisimman pian (joskus voimme tehdä tämän ennen kuin ongelmasta tulee ilmeinen)

    • tarjota päivityksiä ja palveluita älytuotteitamme varten (esim. tuotteen ja siihen liitetyn sovelluksen ohjelmistopäivitykset ja -parannukset).


    Lähettämällä sinulle tuotetukiviestintää voimme


    • antaa Dyson-tuotettasi tai käyttämääsi Dyson-palvelua koskevia hyödyllisiä tietoja, kuten

      • tärkeitä tuote- ja palvelupäivityksiä

      • muistutuksia siitä, miten kunnossapidosta huolehditaan optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi

      • ilmoituksia suositelluista sovellus- tai ohjelmistopäivityksistä tai -parannuksista, joiden uskomme parantavan tuotteesi suorituskykyä

      • tietoa siitä, miten ja mistä saat apua tarvitessasi Dysonin asiantuntijoilta tukea

      • tietoa Dysonin takuusta

      • ilmoituksia koskien tärkeitä tuoteturvallisuus- tai takaisinvetoilmoituksia

    • tarjota parempia omistajakokemuksia käyttämällä uusia teknologioita, kuten mobiilisovelluksiamme.


    Osana näitä toimia yhdistämme sinusta keräämiämme eri henkilötietoryhmiä. Yhdistämme esimerkiksi vuorovaikutuksestasi verkossa saamiamme henkilötietoja kanssamme jakamiesi henkilötietojen kanssa tai Dyson-tuotteista saamiemme tietojen kanssa profilointia ja tuotteen suosion tilastollista analyysia varten sen perusteella, kuinka käytät verkkosivustoamme tai miten tuotteitamme käytetään.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Tuotteiden, palveluiden ja asiakaskokemuksen parantaminen

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Keräämme henkilötietoja, jotta voisimme ilmoittaa tuotteitamme, palveluitamme ja asiakaskokemusta koskevista parannuksista. Keräämme näitä tietoja älytuotteistasi Dyson Link -sovelluksen kautta tai suoraan sinulta antamasi palautteen ja verkkotoimintasi kautta.


    Jos sinulla on Dyson Link -sovellus, valvomme älytuotteidemme käyttöä seuraavia tarkoituksia varten:


    • tuotteidemme, teknologiamme ja palveluiden yleinen parantaminen

    • älytuotteidemme suorituskyvyn ja sinun käyttökokemuksesi parantaminen.


    Asiakkaamme ovat aina etusijalla. Varmistaaksemme, että tarjoamme parasta mahdollista palvelua, käsittelemme palautettasi ja valintojasi käyttämällä


    • asiakastyytyväisyyskyselyitä, joita teemme voidaksemme selvittää, missä palvelu- ja tuoteparannuksia tarvitaan ja voidaksemme parantaa kokemustasi, jos tarvitset tukea asiantuntijoiltamme

    • verkkotoimintaasi koskevia tietoja sellaisenaan tai yhdessä muiden sinusta keräämiemme henkilötietojen kanssa tunnistaaksemme verkkosivustojemme tai sovelluksiemme osat, jotka eivät toimi niin hyvin kuin niiden olisi tarkoitus, jotta voimme suorittaa korjauksia sekä tehdä verkkosivustoistamme ja sovelluksistamme parempia sinulle ja muille käyttäjille.


    Dyson käyttää tietojesi käsittelemiseen ja suojaamiseen parasta saatavilla olevaa teknologiaa, johon kuuluu rajoitetuissa tapauksissa myös tekoälyn käyttäminen (esim. koneoppiminen). Käytämme tekoälyteknologiaa esimerkiksi verkkosivustomme reaaliaikaisessa chat-toiminnossa antaaksemme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ilman, että käyttäjän tarvitsee odottaa vapaata asiakaspalvelijaa.[g1][g2] [/g2][/g1]


    Huomaa, että Dyson ei käytä algoritmeja tai profilointia tehdessään päätöksiä, joilla on oikeudellisia tai muuten merkittäviä vaikutuksia sinuun.[

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin meidän täytyy, jotta voimme käyttää niitä tässä tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin, ja niin kauan kuin laki sitä edellyttää.


    Todellinen aikaväli, jonka säilytämme henkilötietojasi, vaihtelee riippuen henkilötietojen tyypistä ja siitä, miten niitä käytetään. Kun esimerkiksi ostat meiltä tuotteen, säilytämme sinua ja ostostasi koskevia tietoja vähintään takuun voimassaolon ajan.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Sinun pitämisesi ajan tasalla

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Pidämme sinut mielellämme ajan tasalla uusimpien tuoteilmoitusten, omistajille tarkoitettujen tarjousten, uusien Dyson-tuotteiden testaamismahdollisuuksien tai tulevien tapahtumien suhteen. Saatamme myös ajoittain antaa sinulle tietoa James Dyson Foundation -säätiöstä ja James Dyson -palkinnosta.


    Viime kädessä haluamme varmistaa, että olet tyytyväinen meiltä saamiisi yhteydenottoihin. Teemme tämän joko tarjoamalla sinulle kieltäytymismahdollisuuden (esim. palvelusähköpostit) tai hyväksymismahdollisuuden (esim. markkinointisähköpostien hyväksyminen). Katso lisätietoja kohdasta ”Omat hallintakeinot ja vaihtoehdot”.


    Otamme sinuun yhteyttä eri tavoin, mukaan lukien sähköposti, posti, tekstiviestit, sovelluksen sisäiset ilmoitukset ja push-ilmoitukset, sosiaalisen median alustat sekä puhelut. Käytämme profilointia ja tilastoanalyysia tunnistaaksemme, mitkä Dysonin viestit ovat sinulle olennaisia ja kiinnostavia.
    Teemme tämän


    • analysoimalla ja parantamalla keräämiämme tietoja

    • tuottamalla käyttäjäprofiileja, raportteja ja kohdennettua mainontaa

    • sisällyttämällä sinut valittuihin markkinointikampanjoihin ja tapahtumien kutsuluetteloihin

    • mittaamalla mainoskampanjoidemme ja mainontamme tehokkuutta

    • räätälöimällä ja parantamalla tapaa, jolla teet ostoksia ja olet kanssamme vuorovaikutuksessa tulevaisuudessa (esim. näyttämällä sinulle verkkosivustollamme sisältöä sen perusteella, mistä olet aiemmin ollut kiinnostunut).

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Dysonin, tuotteidemme ja palveluidemme mainostaminen

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Tuotteidemme mainostamiseksi järjestämme usein Dysonin tapahtumia useissa eri paikoissa, kuten Dysonin myymälöissä tai muissa vähittäismyyntipaikoissa. Osallistuessasi näihin tapahtumiin henkilötietojasi voidaan kerätä


    • osana valokuvausta tai videokuvausta sosiaalista mediaa, mainosmediaa tai arkistointia varten

    • asiantuntijoidemme ja stylistiemme toimesta, jotta sisältöä voitaisiin luvallasi jakaa sosiaalisessa mediassa tai mainosmateriaaleissa

    • tapaamisen varaamiseksi asiantuntijamme kanssa.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Dysonin ja asiakkaidemme suojeleminen

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Dyson voi myös käsitellä joitakin antamiasi henkilötietoja, jotta voisimme


    • havaita ja estää rikollista toimintaa, mukaan lukien petokset

    • pitää verkkosivustomme, sovelluksemme, tuotteemme ja IT-järjestelmämme turvallisina

    • auttaa Dyson-tuotteeseesi tai takuuasioihin liittyvissä kiistoissa, vaateissa tai selvityksissä

    • noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme

    • toimittaa sinulle tietoja merkittävistä muutoksista Dysonin käytännöissä, ehdoissa ja muissa asioissa, joista meidän on ehkä ilmoitettava sinulle.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi tällä tavalla?

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Joidenkin maiden tietoturva- ja tietosuojalait edellyttävät, että meillä on henkilötietojen käsittelyä varten ”oikeusperuste” tai ”laillinen peruste”. Tämä tarkoittaa yleisesti ottaen sitä, että meillä on oltava oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelyyn.


    Käsittelemme tietojasi pääasiassa seuraavien oikeusperusteiden nojalla:


    1. Sopimus – esim. meidän on käsiteltävä toimitus- ja maksutietojasi, jotta voisimme toimittaa sinulle ostamasi tuotteen.

    2. Suostumus – esim. lähetämme sinulle markkinointiviestejä, jos olet antanut siihen suostumuksesi.

    3. Oikeutetut edut – esim. käsittelemme tilaustietoja havaitaksemme petollisia toimia ja suojellaksemme Dysonia ja asiakkaitamme.


    Joissakin tilanteissa meidän on käsiteltävä henkilötietojasi tietyllä tavalla, jotta voisimme täyttää lakisääteiset velvoitteemme esimerkiksi siinä tapauksessa, että meitä pyydetään luovuttamaan henkilötietojasi sääntelyelimille tai lainvalvontaviranomaisille.


    Viime kädessä syy siihen, miksi käsittelemme henkilötietojasi niin kuin käsittelemme, on se, että voisimme suoraan tai välillisesti parantaa tuotteitamme, palveluitamme ja kokonaiskokemustasi Dysonista yrityksenä. Olipa perusteemme henkilötietojesi käsittelylle mikä tahansa, varmistamme, että ryhdymme toimiin kunnioittaaksemme sitoumustamme suojella yksityisyyttäsi.

    Lue lisää Lue vähemmän

Henkilötietojesi jakaminen ja siirtäminen

Mikä tärkeintä, emme koskaan myy henkilötietojasi ja jaamme niitä ainoastaan tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti tai sinun pyynnöstäsi.

Expand all

Collapse all

  • Jakaminen Dyson Groupin sisällä

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Useimmat Dysonin prosessit, menettelyt ja järjestelmät ovat koko Dyson Groupin yhteisiä ja näin ollen meidän on jaettava henkilötietojasi konsernin sisällä. Varmistamme, että pääsy henkilötietoihisi rajoittuu vain pääsyä tarvitseviin henkilökuntamme jäseniin ja että kaikki työntekijät ymmärtävät, miten ja miksi suojaamme henkilötietojasi. Henkilötietojen siirtoihin Dysonin yksikköjen välillä (mukaan lukien ETA-alueen ulkopuoliset) sovelletaan Dysonin Intercompany Agreement -sopimusta (yritysten välinen sopimus).

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Jaamme henkilötietojasi tiettyjen kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa. Heillä on pääsy ainoastaan niihin henkilötietoihin, jotka he tarvitsevat kyseisten palveluiden suorittamiseen. Esimerkiksi tilaus- ja toimitustietosi jaetaan käyttämiemme kuljetusyhtiöiden kanssa. Niiden on pidettävä henkilötietosi luottamuksellisina, eivätkä ne saa käyttää niitä muuten kuin pyytämällämme tavalla, ja niiden on toimittava aina tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.


    ämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat jaotellaan seuraaviin ryhmiin:


    • Jakelijat, jotka auttavat meitä myymään tuotteitamme tietyissä maissa.

    • Tahot, jotka auttavat meitä toimittamaan tuotteita sinulle.

    • Tahot, jotka auttavat meitä tarjoamaan sinulle olennaista ja mielenkiintoista viestintää (esim. sosiaalisen median alustat, analytiikkayritykset, markkinointi- ja mainostoimistot).

    • Kolmannet osapuolet, jotka auttavat meitä postituspalveluiden, tuotepalveluiden ja -korjausten, tuoteostojen käsittelyn, rahoituspalveluiden, tarkastuspalveluiden, hallinnollisten palveluiden, IT-teknologioiden (esim. tietojen säilytyksen), turvallisuuspalveluiden ja vakuutushakemusten saralla.

    • Kolmannet osapuolet, jotka auttavat meitä tarjoamaan sinulle palveluita ja vastauksia.


    Jaamme tiettyjä henkilötietoja kolmansille osapuolille, jotka auttavat meitä havaitsemaan ja estämään rikollista toimintaa (kuten petollisia liiketapahtumia). Näiden kolmansien osapuolten kanssa jakamamme tiedot sisältävät joitakin niistä tiedoista, joita jaat kanssamme (kuten yhteystietosi ja liiketapahtumaa koskevat tiedot) sekä joitakin tietoja verkkotoiminnastasi (kuten laitteesi IP-osoitteen). Tietoja käytetään sen määrittämisessä, voiko liiketapahtuma olla petollinen. Yksi niistä kolmansista osapuolista, joita käytämme apunamme tunnistaaksemme ja ehkäistäksemme petollisia liiketoimia, on Riskified, joka on vastuussa omasta toimestaan tapahtuvasta henkilötietojesi käytöstä ja joka käyttää niitä omassa tietosuojailmoituksessaan kuvattuihin tarkoituksiin.


    Jaamme henkilötietojasi myös lain sitä vaatiessa esim. vastataksemme oikeudelliseen prosessiin, kuten tuomioistuimen päätökseen tai haasteeseen, tai noudattaaksemme muita kansallisia, alueellisia, maakunnallisia tai paikallisia lakeja.


    Dyson-tuotetta ostaessasi voit myös olla vuorovaikutuksessa kolmannen osapuolen kanssa, joka on itsenäisesti vastuussa antamistasi henkilötiedoista. Jos esimerkiksi ostat Dyson-tuotteen rahoitussopimuksella, teet sopimuksen suoraan kyseisen kolmannen osapuolen kanssa, ja sinun on luettava tämän kolmannen osapuolen tietosuojailmoitukset erikseen.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Henkilötietojen siirrot, säilytys ja käsittely maailmanlaajuisesti

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Asianomainen Dyson-konsernin yritys tai yritykset keräävät sinulta henkilötietoja asuinmaassasi. Me ja ne kolmannet osapuolet, joiden kanssa jaamme henkilötietojasi, isännöimme, säilytämme ja muutoin käsittelemme näitä tietoja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Euroopan talousalueella (ETA) tai ETA-alueen ulkopuolisissa maissa, mukaan lukien Yhteystiedot-sivulla mainitut maat.


    Varmistamme, että kaikki henkilötietojesi siirrot maasta toiseen ovat meihin sovellettavien tietoturva- ja tietosuojalakien mukaisia.


    Erityisesti Euroopan tietosuojalait sisältävät erityisiä sääntöjä henkilötietojen siirtämisestä ETA-alueen ulkopuolelle. Henkilötietojen siirtoihin Dysonin yksikköjen välillä (mukaan lukien ETA-alueen ulkopuoliset) sovelletaan Dysonin Intercompany Agreement -sopimusta (yritysten välinen sopimus).


    Kun henkilötietoja siirretään ETA-alueen ulkopuolelle, me


    • käytämme asianmukaisia mekanismeja, joilla varmistetaan edellytettyjen turvallisuus- ja tietosuojavaatimusten täyttyminen

    • varmistamme, että tietosuojan taso maassa, jossa henkilötietojasi käsitellään, on riittävä.


    Henkilötietojesi siirtämiseen, säilytykseen ja käsittelyyn sovelletaan kaikissa tapauksissa edelleen tätä tietosuojailmoitusta.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Älytuotteiden vuorovaikutus kolmansien osapuolten tuotteiden kanssa

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Olemme lisänneet joihinkin älytuotteisiimme toiminnon, jonka avulla Dyson-tuotteesi voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen kolmansien osapuolten tuotteiden kanssa, joita sinulla on kotonasi (kuten Amazon Echo, joka tunnetaan myös nimellä Alexa). Tämän toiminnon avulla voit hyödyntää ”älykoti”-ympäristöä täysimääräisesti. Tuotteet ovat kuitenkin vuorovaikutuksessa vain, jos niin haluat ja otat tämän toiminnon käyttöön.


    Jos päätät sallia Dyson-älytuotteen vuorovaikutuksen kolmannen osapuolen tuotteen kanssa, tietyt tiedot (mukaan lukien mahdollisesti henkilötiedot) on jaettava kolmannen osapuolen tuotteen ja asianomaisen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa. Yleensä meidän on jaettava kyseiset kaksi tuotetta yhdistävä yksilöllinen viitenumero, tietoja tuotteestasi sekä siitä, miten käytät sitä. Jaamme pienimmän mahdollisen määrän henkilötietoja sen mukaan, mitä meidän tarvitsee jakaa näiden kahden tuotteen keskinäisen vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi. Tiedot siitä, kuinka kolmas osapuoli käyttää henkilötietojasi (samoin kuin henkilötiedot, joita se kerää oman tuotteensa kautta) määritellään kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojailmoituksessa. Lue huolellisesti kolmansien osapuolten tietosuojailmoitukset ennen kolmansien osapuolten tuotteiden käyttämistä ja yhdistämistä Dyson-älytuotteeseen. Voit milloin tahansa estää Dyson-älytuotetta jakamasta tietoja kolmannen osapuolen tuotteen kanssa ottamalla tuotteiden välisen yhteyden pois käytöstä.


    Tuotettasi koskevia tietoja saat Älytuotteet -sivulta.

    Lue lisää Lue vähemmän
  • Linkit kolmansien osapuolten verkkosivustoille

    Lue lisää
    Lue vähemmän

    Tarjoamme linkkejä muille verkkosivustoille, joita Dyson ei hallinnoi. Emme hallitse näiden sivustojen sisältöjä tai sitä, kuinka niistä vastaavat kolmannet osapuolet keräävät ja käyttävät henkilötietojasi, emmekä ole siitä vastuussa. Emme tue kolmansien osapuolten verkkosivustoja tai esitä mitään niitä koskevia väitteitä.


    Kolmansien osapuolten verkkosivustoilla on yleensä omat tietosuojailmoituksensa, joissa selitetään, kuinka ne käyttävät ja jakavat henkilötietojasi. Sinun on luettava nämä tietosuojailmoitukset huolellisesti ennen näiden verkkosivustojen käyttämistä varmistaaksesi, että hyväksyt sen, miten henkilötietojasi kerätään ja jaetaan.

    Lue lisää Lue vähemmän

Omat hallintakeinot ja vaihtoehdot

Annamme mahdollisuuksien mukaan sinun hallita hallussamme olevia henkilötietojasi, jotta voit varmistaa, että ne ovat täsmällisiä ja vastaavat valintojasi. Sinulla on oikeus saada pääsy hallussamme oleviin henkilötietoihisi ja päivittää ja muuttaa niitä. Joidenkin henkilötietojesi kohdalla voit tehdä tämän Dyson-tilisi kautta.

Lähetämme sinulle markkinointiviestejä vain silloin, kun olet ilmoittanut meille hyväksyväsi tämän. Jos olet aiemmin ilmoittanut, että haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä (”opt-in”), mutta haluat muuttaa tai päivittää yhteydenottotapaamme, voit päivittää valintasi jommallakummalla seuraavista tavoista:

    ◦ ottamalla yhteyttä Dysonin asiakaspalveluun ja ilmoittamalla, että haluat muuttaa tai päivittää yhteydenottotapaamme;

    ◦ kirjautumalla tilillesi verkkosivustollamme ja muuttamalla valintojasi ja tietojasi.

Tietyissä tilanteissa sinulla on myös oikeus pyytää meitä:

    ◦ lopettamaan henkilötietojesi käytön tiettyihin tarkoituksiin;

    ◦ rajoittamaan henkilötietojesi käyttöä;

    ◦ poistamaan sinua koskevia henkilötietoja

    ◦ antamaan henkilötietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle.

Sinulla on esimerkiksi oikeus vastustaa sitä, että seuraamme verkkosivustojemme ja älytuotesovellustemme käyttöäsi sekä vuorovaikutustasi mainoskampanjoidemme ja mainostemme kanssa verkossa.

Huomaa, että näitä oikeuksia ei voi aina käyttää ja että niihin liittyy tiettyjä poikkeuksia.

Jos haluat, tai valtuuttamasi henkilö haluaa, käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi, lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@dyson.com tai soita Yhteystiedot-sivulla mainittuun paikalliseen Dyson-keskukseen. Lähetämme antamiasi yhteystietoja käyttäen sinulle linkin tietosuojaportaaliimme, jossa pyydämme sinua antamaan pyyntöäsi koskevia lisätietoja ja annamme sinulle lisätietoja siitä, kuinka käsittelemme pyyntösi.

Meidän on myös vahvistettava henkilöllisyytesi ennen tiettyjen pyyntöjen täyttämistä. Emme ehkä pysty vastaamaan pyyntöösi tai antamaan sinulle henkilötietoja, jos emme pysty vahvistamaan henkilöllisyyttäsi tai valtuuksiasi esittää pyyntö toisen henkilön puolesta.

Jos maasi lainsäädäntö sallii meidän periä maksun henkilötietoihisi pääsystä tai muiden henkilötietoihisi liittyvien oikeuksiesi käyttämisestä, ilmoitamme asiasta sinulle. Oikeuksiesi käyttäminen ei johda syrjintään sinua kohtaan.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Olemme sitoutuneet suojaamaan henkilötietojasi. Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, mukaan lukien salaus, henkilötietojesi ja yksityisyytesi suojelemiseksi ja tarkistamme niitä säännöllisesti.Suojaamme henkilötietojasi käyttämällä fyysisiä ja IT-turvatoimia, kuten kulun ja käyttöoikeuksien valvontaa, joilla rajoitetaan ja hallitaan tapaa, jolla henkilötietojasi käsitellään ja hallinnoidaan. Varmistamme myös, että henkilökuntaamme koulutetaan riittävästi henkilötietojesi suojaamista varten. Menettelytapojemme vuoksi saatamme ajoittain pyytää henkilöllisyyden todistamista ennen kuin jaamme henkilötietojasi kanssasi.

Jos olemme antaneet sinulle (tai jos olet valinnut) salasanan, jonka avulla pääset portaaliin tai tilille, velvollisuutesi on pitää salasana luottamuksellisena. Pyydämme sinua olemaan antamatta salasanaasi kenellekään.

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että meihin kohdistuu tietoturvaloukkaus, joka vaarantaa henkilötietojesi suojan, ja meidän on ilmoitettava siitä sinulle, sen myös teemme.