Global databeskyttelsespolitik

November 2019

Introduktion

Hos Dyson er vi forpligtede til at sikre, at dine personoplysninger beskyttes og aldrig misbruges.


Ved at dele dine personoplysninger med os og ved fortsat at bruge vores websteder, apps og forbundne produkter bekræfter du, at du har læst og forstået vilkårene i denne databeskyttelsespolitik. Vi tager ansvar for de personoplysninger, som vi indsamler om dig, og vi stræber efter at være gennemsigtige med hensyn til, hvordan vi håndterer dem, og give dig kontrol over dem.


Vores databeskyttelsespolitik forklarer, hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, hvordan vi bruger dem, den kontrol du har over dine personoplysninger og de procedurer, som vi har indført for at beskytte dine personoplysninger. Dette gælder for personoplysninger, som vi indsamler via vores Dyson-websteder, gennem Dyson-apps (herunder Dyson Link), gennem vores forbundne produkter (forklaret nærmere nedenfor) og personligt i vores Dyson-detailbutikker eller -stande og ved begivenheder.


Når vi henviser til "Dyson", "os", "vi" eller "vores" i denne databeskyttelsespolitik, mener vi Dyson-koncernselskabet eller -selskaberne, som leverer Dyson-websteder, -apps eller forbundne produkter til dig, eller som er ansvarlige for butikker, stande eller begivenheder i dit land. Oplysninger om, hvilke(t) Dyson-koncernselskab(er), der primært er ansvarlig for eventuelle personoplysninger, der indsamles om dig, [og kontaktoplysninger for Dysons databeskyttelsesrådgiver(e)], er tilgængelige i afsnittet med kontaktoplysninger i slutningen af ​​denne databeskyttelsespolitik benævnt "Hvilket Dyson-koncernselskab er ansvarlig for mine personoplysninger?". Når vi henviser til "Dyson-koncernen" i denne databeskyttelsespolitik, mener vi alle Dyson-koncernselskaber.


Hvis du har eventuelle spørgsmål, kommentarer eller bekymringer om eventuelt aspekt af denne databeskyttelsespolitik, eller hvordan Dyson håndterer dine oplysninger, bedes du sende en e-mail til vores databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

Databeskyttelsesprincipper

Databeskyttelsespolitikker kan være komplicerede. Vi har forsøgt at gøre vores så tydelig og tilgængelig som muligt. For at hjælpe har vi også opsummeret, hvordan vi håndterer dine personoplysninger hos Dyson i vores databeskyttelsesprincipper nedenfor. Disse principper viser vores forpligtelse til at beskytte dine personoplysninger og håndtere dine personoplysninger på den rigtige måde, og som du forventer, at de håndteres.


Hos Dyson:

  1. Vil vi kun bede om eller indsamle de personoplysninger, som vi skal bruge for at levere og forbedre den service, samt de produkter og oplevelser, som vores kunder forventer.
  2. Giver vi dig kontrol over de personoplysninger, som vi opbevarer om dig for at sikre, at de er nøjagtige og afspejler dine præferencer.
  3. Sørger vi for, at dine personoplysninger altid er sikre og beskyttede.
  4. Er vi rimelige og gennemsigtige med hensyn til, hvordan vi bruger de personoplysninger, som vi opbevarer.
  5. Bruger vi kun dine personoplysninger til det formål, hvortil du gav os tilladelse til at bruge dem.
  6. Vil vi aldrig sælge dine personoplysninger og kun dele dem som beskrevet i vores databeskyttelsespolitik, eller når du beder os om det.
  7. Respekterer vi dine valg og informerer dig, hvis der er vigtige ændringer, der påvirker dine personoplysninger, eller hvordan vi bruger dem.
  8. Tager vi ansvar for de personoplysninger, som vi opbevarer om dig.

Udvid at læse komplet Dyson databeskyttelsespolitik

Skjul databeskyttelsespolitik

  • Hvilke personoplysninger indsamler vi?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi er ikke interesserede i at indsamle alle personlige oplysninger om dig. Vores hovedårsag til indsamling af dine personoplysninger er at levere og forbedre den service samt de produkter og oplevelser, som du og vores kunder forventer af os.

    Personoplysninger defineres forskelligt over hele verden. For at garantere din ret til privatlivets fred og beskyttelsen af dine oplysninger definerer vi dem som alle oplysninger, der kan bruges til at identificere dig eller en anden enkeltperson.

    Vi indsamler personoplysninger om dig på flere forskellige måder. I dette afsnit forklarer vi de forskellige måder, hvorpå vi indsamler personoplysninger om dig og de måder, hvorpå oplysningerne bruges. For yderligere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, henvises der til afsnittet "Hvordan bruger vi dine personoplysninger?".



    Oplysninger, som du deler med os


    Vi indsamler personoplysninger, som du deler med os, når du kontakter os eller interagerer med os via vores websted, apps, e-mail, telefon, personligt i vores butikker, stande og ved begivenheder, eller på anden måde.

    For eksempel giver du os oplysninger, når du kontakter vores kundeserviceteams, afgiver en ordre, registrerer din garanti, gennemfører en spørgeundersøgelse, deltager i en konkurrence, udfylder et spørgeskema, opdaterer dine præferencer og kontooplysninger, opretter forbindelse via en Dyson-app eller bedømmer et af vores produkter på vores websted.

    Gennem disse interaktioner kan du dele følgende med os: dit navn, adresse, e-mailadresse, kontaktnummer og betalingsoplysninger. Under visse omstændigheder skal vi bruge de pågældende oplysninger for at kunne levere et produkt eller en tjeneste til dig, som du har anmodet om. Vi skal f.eks. bruge dine betalingsoplysninger, når du køber et produkt, og din adresse for at levere det til dig.

    Når du opdaterer dine kontooplysninger, bliver du bedt om at give os oplysninger om din husstand, dit hjem og din teknologi, dine allergier og interesser, og hvad der tiltrækker dig mest ved Dyson. Alle disse oplysninger er valgfrie, hvilket betyder, at du kan vælge, hvorvidt du ønsker at tilvejebringe dem. Du kan også til enhver tid bede os om at slette dem ved at kontakte Dysons kundeservice eller ved at sende en e-mail til vores globale databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Hvis du deler oplysninger om andre personer med os (f.eks. hvis du har købt et Dyson-produkt til den pågældende anden person, eller hvis du tilmelder en anden person til en Dyson-app), skal du tjekke med den pågældende person, at de accepterer at dele deres personoplysninger med os, og accepterer, at vi bruger dem i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik.



    Oplysninger fra Dyson-produkter


    I tillæg til de personoplysninger, som du deler med os om dig selv og dit Dyson-produkt, indsamler og håndterer vi personoplysninger direkte fra dine forbundne Dyson-produkter. Et forbundet produkt er et Dyson-produkt, der er "intelligent", internetaktiveret eller som betjenes gennem en Dyson-app.

    Vi indsamler oplysninger om din brug af vores forbundne produkter (f.eks. hvornår de bruges og hvor længe), deres reaktionsevne og eventuelle fejl (eller potentielle fejl) i dem.

    Nogle af de oplysninger, som vi indsamler fra din brug af vores forbundne produkter og apps, giver os mulighed for at fastslå placeringen af dit forbundne produkt. Du skal især aktivere placeringssporing på din telefon (eller anden enhed), når du først registrerer dit forbundne produkt (ellers vil vi ikke kunne forbinde det). Det er nyttigt for os at kende din placering, så vi kan forstå de miljømæssige forhold, som dit forbundne produkt anvendes i, hvilket hjælper os med at optimere det forbundne produkts ydeevne.

    Nogle af vores forbundne produkter eller specifikke funktioner i vores forbundne produkter vil ikke kunne fungere korrekt uden indsamling af visse oplysninger. For eksempel skal Dyson 360 Eye kunne kortlægge et værelse i dit hjem, så den ved, hvor den skal hen.



    Oplysninger fra dine onlineinteraktioner


    Vi indsamler og opbevarer begrænsede personoplysninger og nogle anonyme, aggregerede statistikker fra alle besøgende på vores websteder og brugere af vores apps, uanset om du aktivt giver os de pågældende oplysninger eller blot browser på vores websteder eller bruger vores apps. De oplysninger, som vi indsamler, omfatter internetprotokoladressen (IP) på den enhed, du bruger, den browser-software, du bruger, dit operativsystem, datoen og klokkeslættet for adgang, internetadressen på det websted, hvorfra du linker til vores websted og oplysninger om, hvordan du bruger vores websteder eller apps.

    Vi bruger disse oplysninger, så vi kan se, hvor godt vores websteder og apps fungerer, hvordan de bruges, og hvad brugere kigger mest på.

    Vi indsamler og håndterer også oplysninger om, hvordan du interagerer med vores reklamekampagner og annoncering online, uden for vores egne websteder (f.eks. på Google, Youtube og på sociale medier).

    Disse oplysninger indsamles hovedsageligt gennem vores brug af cookies og lignende teknologier.



    Cookies


    Vi bruger cookies på vores websteder og apps. "Cookies" er små tekstfiler, som websteder gemmer på din enhed via din webbrowser. De har eksisteret siden 1990'erne og er en af de mest anvendte teknologier på internettet.

    Nogle cookies, som vi bruger hos Dyson, indsamler personoplysninger om dig. Eventuelle personoplysninger, der indsamles, vil blive brugt i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik. Ved at fortsætte med at bruge vores websteder og apps accepterer du, at cookies vil blive indstillet på din enhed.

    For yderligere oplysninger, herunder oplysninger om de typer af cookies, som vi bruger, og hvordan du administrerer cookies, der indstilles på vores websteder, henvises der til vores cookiepolitik. Bemærk venligst, at vi på nuværende tidspunkt ikke svarer på ’Do Not Track’-signaler (DNT).



    E-mailmeddelelser


    Som bruger af vores produkter eller tjenester sender vi dig supportmeddelelser via e-mail. Så længe du gerne vil have at vi gør det, vil vi også gerne holde dig underrettet om alt, hvad der sker hos Dyson, som vi tror, du gerne vil høre om. Uanset om det er vores seneste produktannonceringer, ejertilbud eller kommende begivenheder, vil vi gerne sikre os, at du er glad for de meddelelser, som du modtager fra os. Du kan finde ud af, hvordan du opdaterer eller ændrer hvorvidt du ønsker at høre fra os, eller får os til at stoppe med at kontakte dig, i nedenstående afsnit benævnt "Hvordan kan du ændre den måde, hvorpå vi kontakter dig?"

    Vi indsamler oplysninger om, hvordan du interagerer med vores e-mails, herunder om de leveres til dig, om du åbner dem, om du vælger at få mere at vide om, hvad der sker hos Dyson (for eksempel ved at klikke på et link i vores e-mail), og om du beder os om ikke at kontakte dig længere (ved at klikke på afmeldingsmuligheden, der er inkluderet i al vores e-mailkorrespondance).

    Vi bruger de pågældende oplysninger alene og i kombination med din kundeoptegnelse (de oplysninger, som du deler med os) for at sikre, at vi stopper med at sende dig support- eller markedsføringsmeddelelser, når du beder os om det. Vi bruger dem også til at gøre vores e-mails så interessante som muligt ved at levere indhold og oplevelser til dig, som vi mener, du vil være interesseret i baseret på, hvordan du har interageret med vores tidligere e-mails. Du har ret til at gøre indsigelse mod vores brug af dine oplysninger til dette formål (se afsnittet nedenfor benævnt "Dine kontroller og valg").



    Sociale medier


    Vi elsker at interagere med dig på sociale medier. Du kan bruge sociale medier til at kontakte os om dine Dyson-produkter, eller til at fortælle folk, hvad du synes om dit Dyson-produkt. Vi gennemgår offentligt tilgængelige sociale medier og onlinewebsteder for at få en bedre forståelse af, hvad folk siger om os og vores produkter, teknologi og tjenester, og for at hjælpe forbrugere, der foretrækker at kontakte os via sociale medier.

    De oplysninger, som vi indsamler fra sociale medier og onlinewebsteder, herunder Facebook, Youtube, Twitter, Pinterest, Line og Snapchat, omfatter nogle gange personoplysninger, som er blevet slået op online og er offentligt tilgængelige. Vi sørger for, at eventuelle oplysninger, som vi bruger, behørigt tilskrives deres kilde eller anonymiseres.

    Disse online- og sociale mediewebsteder har som regel deres egne databeskyttelsespolitikker, der forklarer, hvordan de bruger og deler dine personoplysninger. Du bør gennemgå disse databeskyttelsespolitikker omhyggeligt, før du bruger disse websteder for at sikre, at du er tilfreds med, hvordan dine personoplysninger indsamles og deles.



    Oplysninger, som vi indsamler i vores butikker, stande og ved begivenheder


    Du kan dele personoplysninger med os, når du besøger os personligt i vores butikker, stande og ved begivenheder, såsom dit navn, dine kontaktoplysninger og betalingsoplysninger (se afsnittet ovenfor benævnt "Oplysninger, som du deler med os").

    Vi indsamler også personoplysninger om dig gennem vores brug af videoovervågning, filmoptagelser og fotografering. Videoovervågningskameraer bruges primært til sikkerhedsmæssige formål. I nogle af vores butikker hjælper de os også med at måle trafik (dvs. hvor mange mennesker, der går ind og ud af vores butikker). Vi filmer og tager billeder ved nogle af vores begivenheder og udstillinger (såsom, når vi åbner en ny butik). Vi bruger filmoptagelser og fotos til vores forretningsmæssige formål (for eksempel til at slå op på vores sociale mediesider). Vi viser meddelelser i de af vores butikker, stande og ved de begivenheder, hvor vi bruger videoovervågning, eller hvor vi har til hensigt at filme eller tage billeder, for at fortælle dig, at vi indsamler personoplysninger om dig.

    Hvis du har Wi-Fi eller Bluetooth aktiveret på din telefon (eller anden enhed), når du besøger os i vores butikker, stande og ved begivenheder, indsamler vi også begrænsede personoplysninger fra din enhed via beacons, der er installeret på disse steder. Beacons er små trådløse sendere, der opretter forbindelse med nærliggende intelligente enheder (f.eks. smartphones) via Bluetooth.



    Oplysninger, som vi indsamler fra tredjepartsdataudbydere


    Vi indsamler kun oplysninger fra tredjeparter, som har indhentet din tilladelse til at dele dine oplysninger. Dette omfatter aggregerede demografiske oplysninger og livsstilsoplysninger, der giver indblik i husstandes relative velstand i dit nabolag, fra tredjepartsdataudbydere, som hjælper os med at give dig en mere relevant ejeroplevelse ved at gøre det muligt for os at levere tilbud på det rigtige tidspunkt, samt mere relevante tjenester og rådgivning til dig.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan bruger vi dine personoplysninger?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vores hovedårsag til indsamling og brug af dine personoplysninger er at levere og forbedre den service samt de produkter og oplevelser, som du forventer af os.



    Oplysninger, som du deler med os


    Vi bruger de personoplysninger, som du deler med os, eller vores detailpartnere, på følgende måder:

    • Til at levere, administrere og koordinere købet, leveringen og eventuel eftersalgsservice af dine produkter
    • Til at svare på dine henvendelser og anmodninger,
    • Til at kommunikere med dig,
    • Til at levere tjenester og support til vores produkter,
    • Til kundetilfredshedsundersøgelser for at gøre det muligt for os at identificere, hvor service- og produktforbedringer kan foretages, og for at give os mulighed for at forbedre din oplevelse, hvis du har brug for support fra en af vores eksperter,
    • Til at give dig opdateringer om eventuelle ændringer i Dysons politikker, vilkår og betingelser, samt eventuelle andre anliggender, som vi skal informere dig om,
    • Så længe du er glad for, at vi gør det, for at fortælle dig om vores andre produkter og tjenester,
    • Til at give dig væsentlige serviceopdateringer om dine Dyson-produkter, og
    • Til at tilpasse og forbedre måden, hvorpå du handler hos os i fremtiden, f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud, som vi mener, du muligvis kan lide, både på vores websteder og apps og på visse tredjepartswebsteder (herunder på sociale medieplatforme);
    • Til at dokumentere, overvåge og registrere vores produkters livscyklus, herunder lagerstyring af Dyson-produkter.


    Oplysninger fra Dyson-produkter


    Vi bruger de personoplysninger, som vi indsamler fra Dyson-produkter, alene og i kombination med andre personoplysninger, som vi indsamler om dig, på følgende måder:

    • Til at overvåge vores produkters ydeevne og stabilitet, så vi kan optimere deres ydeevne og din oplevelse af dem. Vi vil især gerne kunne identificere, hvornår der muligvis er et problem med dit produkt, så vi kan fortælle dig om det så hurtigt som muligt (og potentielt før problemet rent faktisk opstår),
    • Til at overvåge din brug af vores forbundne produkter, så vi kan optimere deres ydeevne og din oplevelse af at bruge dem,
    • Til at levere opdateringer og tjenester til vores forbundne produkter (som omfatter opdateringer og opgraderinger til softwaren i produktet og appen, der forbinder til den), og
    • Til generelt at forbedre vores produkter, teknologi og tjenester,
    • Til at levere forbedrede ejeroplevelser via nye teknologier såsom vores mobilapplikationer.

    Vi vil også gerne kunne overvåge din brug af vores forbundne produkter, så vi kan:

    • Tilpasse og forbedre den måde, hvorpå vi interagerer med dig i fremtiden (f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud online, som vi mener, du muligvis vil kunne lide), og
    • (så længe du er glad for, at vi gør det), sende dig mere relevante og interessante markedsføringsmeddelelser.

    Du har ret til at gøre indsigelse mod vores overvågning af din brug af vores forbundne produkter og apps til disse formål. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du udøver din ret til at gøre indsigelse i afsnittet nedenfor benævnt "Dine kontroller og valg".



    Oplysninger fra dine onlineinteraktioner


    Vi bruger personoplysningerne fra dine onlineinteraktioner alene og i kombination med andre personoplysninger, som vi indsamler om dig, til at identificere eventuel del af vores websteder eller apps, der ikke fungerer så godt, som de burde – så vi kan løse problemer og gøre vores websteder og apps bedre for dig og andre brugere,

    Vi vil også gerne kunne overvåge din brug af vores websteder og apps, og hvordan du interagerer med vores reklamekampagner og annoncering online, så vi kan:

    • Tilpasse og forbedre den måde, hvorpå du handler hos os i fremtiden, (f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud, som vi mener, du muligvis kan lide), og
    • (så længe du er glad for, at vi gør det) sende dig mere relevante og interessante markedsføringsmeddelelser,
    • Påvise og forebygge svig,
    • Holde vores websteder, apps, produkter og it-systemer sikre,
    • Udarbejde analyser, brugerprofiler, rapporter og målrettet annoncering,
    • Til at besvare online-henvendelser via webaktiverede chattjenester på vores websteder.

    Dyson træffer ingen beslutninger, der involverer brugen af algoritmer eller profilering, der påvirker dig væsentligt.

    Du har ret til at gøre indsigelse mod vores overvågning af din brug af vores websteder og apps, og hvordan du interagerer med vores reklamekampagner og annoncering online til disse formål. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du udøver din ret til at gøre indsigelse i afsnittet nedenfor benævnt "Dine kontroller og valg".



    Oplysninger fra dine personlige interaktioner


    Når du besøger en Dyson-butik, eller en Dyson-stand i en anden detailbutik, skal vi nogle gange behandle dine personoplysninger for at:

    • Svare på henvendelser,
    • Yde support til dine eksisterende produkter,
    • Fortælle dig, hvornår produkter eller modeller kommer på lager,
    • Bestille, behandle betalingen af og koordinere leveringen af nye produkter.

    For at markedsføre vores produkter afholder vi ofte Dyson-begivenheder på en række forskellige steder, såsom i Dyson-butikker eller andre detailbutikker. Ved at deltage i disse begivenheder kan dine personoplysninger blive registreret:

    • Som en del af fotos eller filmoptagelser til sociale medier, salgsfremmende medier eller til arkiveringsformål,
    • Af vores eksperter og stylister med din tilladelse, til deling på sociale medier eller i salgsfremmende materialer,
    • For at booke en aftale med en af vores eksperter.


    Ejersupport


    Fra tid til anden bruger vi dine personoplysninger til at hjælpe dig med de Dyson-produkter, som du ejer. Vi gør dette på forskellige måder, herunder via e-mail, post, sms, telefon og push-notifikationer i appen.

    Som bruger af vores produkter eller tjenester sender vi dig følgende supportmeddelelser:

    • Nyttige oplysninger om dit Dyson-produkt eller den Dyson-tjeneste, du bruger,
    • Påmindelser om, hvordan du udfører vedligeholdelse af dit Dyson-produkt for optimal ydeevne,
    • Underretninger om anbefalede app- eller softwareopdateringer eller -opgraderinger, som vi mener vil forbedre dit produkts ydeevne,
    • Oplysninger om, hvordan og hvor du får hjælp fra Dyson-eksperter, hvis du har brug for support,
    • Oplysninger om din Dyson-garanti,
    • Underretninger vedrørende vigtige meddelelser om produktsikkerhed eller produkttilbagekaldelse, og
    • Anmodninger om din feedback mht. vores service efter at du har købt et Dyson-produkt eller -tjeneste,
    • Sende invitationer til Dyson-begivenheder, der kan være af interesse for dig.

    Vi sender dig supportmeddelelser, medmindre du ændrer dine præferencer eller fortæller os, at du ikke længere ønsker at modtage supportmeddelelser fra os. Se venligst afsnittet nedenfor om, hvordan du gør dette.

    Hvis dine oplysninger ændrer sig, bedes du informere os herom, så vi kan holde kontakten ved lige.



    Andre potentielle anvendelser af dine personoplysninger


    Vi bruger dine personoplysninger:

    • Til at hjælpe med eventuelle tvister, krav eller undersøgelser vedrørende dit Dyson-produkt eller garantianliggender,
    • Til at påvise og forhindre svigagtige transaktioner,
    • Til at overholde vores juridiske forpligtelser, og
    • Til profilering og statistisk analyse. Som led i denne aktivitet kombinerer vi forskellige kategorier af personoplysninger, som vi indsamler om dig. For eksempel kombinerer vi personoplysninger fra dine onlineinteraktioner, oplysninger, som du deler med os, eller oplysninger fra Dyson-produkter, til profilering og statistisk analyse af produktpopularitet, af din adfærd, når du bruger vores websted eller apps, eller af hvordan vores produkter bruges.
      Andre formål omfatter:
      • At sikre, at vores egne processer, procedurer og systemer er så effektive som muligt,
      • At analysere og forbedre de oplysninger, som vi indsamler,
      • At vurdere effektiviteten af vores reklamekampagner og annoncering, og
      • At tilpasse og forbedre den måde, hvorpå du handler hos og interagerer med os i fremtiden.

    Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysninger på denne måde. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du udøver din ret til at gøre indsigelse i afsnittet nedenfor benævnt "Dine kontroller og valg".



    Hvad er vores begrundelse for håndtering af dine personoplysninger på denne måde?


    Databeskyttelseslove og love om privatlivets fred kræver i nogle lande, at vi har det, der kaldes et "retsgrundlag" eller en "lovlig begrundelse" for håndtering af personoplysninger. Det betyder generelt, at vi skal have en juridisk begrundelse for at håndtere dine personoplysninger. Vi skal hovedsageligt håndtere dine personoplysninger for at kunne:

    • levere de produkter eller tjenester, som du har anmodet om, og
    • således at vores produkter, websteder og apps fungerer korrekt og gør alle de ting, som du forventer af dem.

    Nogle gange er vores brug af dine personoplysninger ikke strengt nødvendig for at vi kan levere vores produkter og tjenester til dig, eller for at de fungerer korrekt. Under disse omstændigheder har vi det, der kaldes en "legitim interesse" i at håndtere dine personoplysninger. Vores "legitime interesse" kan være at:

    • påvise og forebygge svig,
    • holde vores websteder, apps, produkter og it-systemer sikre,
    • sikre, at vores egne processer, procedurer og systemer er så effektive som muligt,
    • analysere og forbedre de oplysninger, som vi indsamler,
    • vurdere effektiviteten af vores reklamekampagner og annoncering, og
    • tilpasse og forbedre den måde, hvorpå du shopper hos og interagerer med os i fremtiden.

    Der vil være visse personoplysninger, som du deler med os, som vi angiver som værende valgfrie (f.eks. når du opdaterer dine kontooplysninger). Vi forklarer, hvordan vi bruger de pågældende oplysninger, og hvis du vælger at give dem til os, accepterer du vores brug af dine oplysninger på den pågældende måde. Du kan til enhver tid bede os om at slette de pågældende oplysninger ved at kontakte Dysons kundeservice eller ved at sende en e-mail til vores globale databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Endelig skal vi, under visse relativt begrænsede omstændigheder, håndtere dine personoplysninger på en bestemt måde for at kunne overholde vores juridiske forpligtelser; for eksempel, hvis vi anmodes om at videregive dine personoplysninger til tilsynsmyndigheder eller retshåndhævende myndigheder.

    I sidste ende er årsagen til, at vi håndterer dine personoplysninger, som vi gør, at vi således direkte eller indirekte kan forbedre vores produkter, tjenester og din generelle oplevelse af Dyson som virksomhed. Uanset vores begrundelse for håndtering af dine personoplysninger (uanset om det er nødvendigt for at vi kan levere et bestemt produkt til dig, eller det er i vores "legitime interesser"), sørger vi for, at vi træffer foranstaltninger til at overholde vores forpligtelse til at beskytte dit privatliv.

    Læs mere Læs mindre
  • Besøgende i Dyson-lokaler

    Læs mere
    Læs mindre

    For at sikre, at vi overholder vores sikkerheds-, sundheds- og brandbeskyttelseskrav, skal vi behandle personoplysninger tilhørende alle besøgende i vores lokaler.

    Niveauet af krævede personoplysninger kan variere alt efter lokale landespecifikke krav, men vi er generelt forpligtede til at behandle følgende:

    • Navn,
    • Kontaktoplysninger,
    • Underskrift,
    • Hvis påkrævet, offentligt udstedt identifikationsdokument (f.eks. identitetskort, pas, kørekort), og
    • Hvis påkrævet, fotos

    Vi bruger dine personoplysninger på følgende måder:

    • Til at administrere besøgendes adgang og underretning om ankomst,
    • Til at sikre, at der gives passende sikkerhedsadgang,
    • Til at logføre det aktuelle antal mennesker på stedet med henblik på sundhed og sikkerhed samt brandbeskyttelse,
    • Hvis relevant, til at levere en påkrævet eller anmodet tjeneste (f.eks. produktsupport på stedet), og
    • Hvis påkrævet, til at indgå hemmeligholdelsesaftaler eller anden relevant juridisk dokumentation.
    Læs mere Læs mindre
  • Leverandører, presse og medier, ambassadører, influencere og andre tredjeparters personoplysninger

    Læs mere
    Læs mindre

    De personoplysninger, som vi behandler, omfatter:

    • Kontaktoplysninger,
    • Betalingsoplysninger og -vilkår, og
    • Referencer og/eller baggrundsoplysninger

    Vi bruger dine personoplysninger på følgende måder:

    • At gøre det muligt for Dyson at arbejde med dig og gøre brug af dine tjenester,
    • At overvåge din brug af eventuelle Dyson-oplysninger eller -aktiver,
    • At kunne behandle og opfylde den aftalte kompensation for dine tjenester, og
    • At gennemføre vores påkrævede due diligence-proces.
    Læs mere Læs mindre
  • Dyson-kontaktløfte

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi elsker at holde dig informeret, uanset om det er om vores seneste produktannonceringer, ejertilbud, muligheder for at teste nye Dyson-produkter eller kommende begivenheder. Vi giver dig også lejlighedsvis oplysninger om James Dyson Foundation og James Dyson Award.

    Vi gør dette på forskellige måder, herunder via e-mail, post, sms, meddelelser og push-notifikationer i appen, via sociale medieplatforme og pr. telefon, men kun hvis du giver os tilladelse til at gøre det. I sidste ende vil vi gerne sørge for, at du er glad for de meddelelser, du modtager fra os.

    Vi lover derfor:

    • Kun at sende dig markedsføringsmeddelelser (som omfatter oplysninger om James Dyson Foundation og James Dyson Award), når du har fortalt os, at det er i orden at gøre det.
    • Kun at give et andet Dyson-koncernselskab tilladelse til at sende dig markedsføringsmeddelelser, hvis du har fortalt os, at det er i orden at gøre det.
    • Aldrig at videregive dine personoplysninger til nogen uden for Dyson-koncernen, så de kan bruge dem til deres egne markedsføringsformål, og
    • At give dig mulighed for at stoppe med at modtage support- eller markedsføringsmeddelelser til enhver tid.
    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan kan du ændre den måde, vi kontakter dig på om vores produkter, tjenester og support?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi sender dig kun markedsføringsmeddelelser, når du har fortalt os, at det er i orden, at vi gør det.



    Ændring af dine præferencer


    Hvis du tidligere har sagt, at du gerne vil have, at vi kontakter dig ("tilvalgt"), men gerne vil ændre eller opdatere den måde, hvorpå vi gør det, kan du opdatere dine præferencer ved at:

    • Kontakte Dysons kundeservice og angive, at du gerne vil ændre eller opdatere den måde, hvorpå vi kontakter dig, eller
    • Logge ind på din konto på vores websted og ændre dine præferencer og oplysninger.
    Læs mere Læs mindre
  • Hvilke personoplysninger deler Dyson med tredjeparter?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vigtigst af alt sælger vi aldrig dine personoplysninger til nogen og deler dem kun som beskrevet i denne databeskyttelsespolitik, eller når du beder os om at gøre det.



    Deling inden for Dyson-koncernen


    De fleste af Dysons processer, procedurer og systemer deles på tværs af Dyson-koncernen, hvilket betyder, at vi skal dele dine personoplysninger mellem os. Vi sørger for, at adgang til dine personoplysninger er begrænset til de af vores medarbejdere, som har brug for dem, og at alle medarbejdere forstår, hvordan og hvorfor vi beskytter dine personoplysninger. Overførsler af personoplysninger mellem Dyson-enheder (herunder dem uden for EØS) reguleres af Dysons koncerninterne aftale.



    Tredjepartstjenesteudbydere


    Vi deler dine personoplysninger med visse tredjepartstjenesteudbydere. De har kun adgang til de personoplysninger, som de skal bruge til at udføre de pågældende tjenester. For eksempel vil dine ordre- og leveringsoplysninger blive delt med vores kurerer. De er forpligtede til at holde dine personoplysninger fortrolige og må ikke bruge dem på anden måde end i henhold til vores anvisninger, og altid i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik. De pågældende tredjepartstjenesteudbydere hører til følgende kategorier:

    • Visse distributører, der hjælper os med at sælge vores produkter i visse lande,
    • Dem, der hjælper os med at levere produkter til dig,
    • Tredjeparter, der hjælper os med posttjenster, produkttjenester og -reparationer, behandling af produktkøb, finansielle tjenester, revisionstjenester, administrative tjenester, it-teknologier (f.eks. dataopbevaring), sikkerhedstjenester og forsikringskrav, og
    • Tredjeparter, der hjælper os med at levere tjenester og svar til dig.


    Tredjeparter, der hjælper os med vores annoncering og markedsføring


    Vi vil gerne sikre os, at vores annoncering og markedsføring er relevant og interessant for dig og vores andre kunder. Det betyder, at vi samarbejder med tredjeparter for at hjælpe os med at forstå, hvor godt vores onlineannoncering fungerer, eller for at nå folk, der er mere interesserede i Dyson-produkter. De gør dette ved at indstille cookies på vores websted (der findes flere oplysninger om dette i vores cookiepolitik).


    Vi deler også begrænsede personoplysninger (såsom navn og kontaktoplysninger) med:

    • sociale medieplatforme (såsom Facebook), som viser vores annoncering på deres platforme, og
    • tredjepartsdataudbydere og analyseselskaber, som udfører datamatchning og/eller dataanalyse på vores vegne.


    Andre tredjeparter


    Vi deler visse personoplysninger med tredjeparter, som hjælper os med at påvise og forhindre svigagtige transaktioner. De oplysninger, som vi deler med de pågældende tredjeparter, omfatter nogle af de oplysninger, som du deler med os (såsom dine kontaktoplysninger og oplysninger om transaktionen), og nogle af oplysningerne fra dine onlineinteraktioner (såsom din enheds IP-adresse). Disse oplysninger bruges til at afgøre, hvorvidt en transaktion muligvis er svigagtig. En af de tredjeparter, som vi bruger til at hjælpe os med at påvise og forhindre svigagtige transaktioner, er selskabet Riskified. De er ansvarlige for deres brug af dine personoplysninger og bruger dem til de formål, der er angivet i deres databeskyttelsespolitik.

    Vi deler også dine personoplysninger, hvis vi er forpligtede til at gøre det ved lov, herunder som svar på en retsproces, såsom en retskendelse eller stævning, eller for at overholde andre nationale, statslige, provinsielle eller lokale love.

    Hvis du ønsker flere oplysninger om, hvordan vi deler dine personoplysninger, bedes du sende en e-mail til vores databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.



    Forbundne produkters interaktion med tredjepartsprodukter


    Vi har føjet funktionalitet til nogle af vores forbundne produkter, som gør det muligt for dit Dyson-produkt at interagere med visse tredjepartsprodukter, som du har i dit hjem (såsom Amazon Echo, også kendt som Alexa). Denne funktionalitet giver dig mulighed for at drage fuld fordel af et "intelligent hjem"-miljø. Produkterne interagerer dog kun, hvis du ønsker det, ved at aktivere den relevante funktionalitet.

    Hvis du vælger at give dit forbundne Dyson-produkt mulighed for at interagere med et tredjepartsprodukt, skal visse oplysninger (herunder potentielle personoplysninger) deles med tredjepartsproduktet og den relevante tredjepartsudbyder. Vi skal som regel dele et unikt referencenummer for at forbinde de to produkter, samt oplysninger om dit produkt, og hvordan du bruger det. Vi deler kun det minimale antal personoplysninger, der er nødvendige for at de to produkter kan interagere. Nærmere oplysninger om, hvordan tredjeparten bruger dine personoplysninger (samt eventuelle personoplysninger, som den indsamler via sit eget produkt), er angivet i tredjepartens databeskyttelsespolitik. Du bør gennemgå tredjeparters databeskyttelsespolitikker omhyggeligt, før du bruger deres produkter, og før du forbinder dem med dit forbundne Dyson-produkt. Du kan forhindre dit forbundne Dyson-produkt i at dele oplysninger med tredjepartsproduktet ved at deaktivere forbindelsen mellem de to.

    Hvis du vil vide mere om, hvilke oplysninger der deles mellem dit forbundne Dyson-produkt og et tredjepartsprodukt, bedes du kontakte vores databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Læs mere Læs mindre
  • Links til tredjepartswebsteder

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi tilvejebringer links til andre websteder, som ikke drives og kontrolleres af Dyson. Vi har ingen kontrol over og er ikke ansvarlige for indholdet af disse websteder, eller hvordan de tredjeparter, der er ansvarlige for dem, indsamler og bruger dine personoplysninger. Vi hverken godkender eller fremsætter eventuelle erklæringer om tredjepartswebsteder.

    Tredjepartswebsteder har som regel deres egne databeskyttelsespolitikker, der forklarer, hvordan de bruger og deler dine personoplysninger. Du bør gennemgå disse databeskyttelsespolitikker omhyggeligt, før du bruger disse websteder for at sikre, at du er tilfreds med, hvordan dine personoplysninger indsamles og deles.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi opbevarer kun dine personoplysninger, så længe vi har brug for dem, for at kunne bruge dem af de årsager, der er angivet i denne databeskyttelsespolitik, og så længe vi er forpligtede til at opbevare dem ved lov. Den faktiske periode, hvorunder vi opbevarer dine personoplysninger, vil variere afhængigt af typen af personoplysninger, og hvordan de bruges. For eksempel, når Dyson 360 Eye kortlægger et værelse i dit hjem, vil det pågældende kort kun blive opbevaret i en kort periode, hvorimod, når du køber et produkt fra os, opbevarer vi som minimum oplysninger om dig og dit køb i din garantiperiode.

    Læs mere Læs mindre
  • Dine kontroller og valg

    Læs mere
    Læs mindre

    Hvis det er muligt, giver vi dig kontrol over de personoplysninger, som vi indsamler om dig, for at sikre, at de er nøjagtige og afspejler dine præferencer. Du har ret til at få indsigt i, opdatere og ændre personoplysninger, som vi opbevarer om dig. Du kan gøre dette i forbindelse med nogle af dine personoplysninger på din konto. Hvis du ønsker at ændre den måde, hvorpå vi kontakter dig, skal du læse afsnittet ovenfor benævnt "Hvordan kan du ændre den måde, hvorpå vi kontakter dig om vores produkter, tjenester og support?"

    Under visse omstændigheder kan du også:

    • Gøre indsigelse mod vores brug af dine personoplysninger til visse formål,
    • Bede os om at begrænse vores brug af dine personoplysninger,
    • Bede os om at berigtige, fjerne eller slette personoplysninger om dig, eller
    • Bede os om at give dine personoplysninger til en tredjepartstjenesteudbyder.

    Bemærk venligst, at de pågældende rettigheder ikke altid finder anvendelse, og at der er visse undtagelser til dem. Vi skal også bekræfte identitet, før vi efterkommer visse anmodninger.

    Hvis lovgivningen i dit land giver os tilladelse til at pålægge dig et gebyr for at give dig indsigt i dine personoplysninger, eller for at udøve enhver af dine andre rettigheder i forbindelse med dine personoplysninger, informerer vi dig herom. Du vil ikke blive genstand for forskelsbehandling for at udøve enhver af de rettigheder, der gælder for dig.

    Hvis du ønsker at udøve enhver af dine rettigheder i forbindelse med dine personoplysninger, bedes du sende en e-mail til privacy@dyson.com eller ringe til dit lokale Dyson-center fra siden Kontaktpersoner. Vi kan anmode om, at du tilvejebringer yderligere oplysninger vedrørende din anmodning.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi er forpligtede til at beskytte dine personoplysninger. Vi bruger passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger, herunder kryptering, til at beskytte dine personoplysninger og dit privatliv, og gennemgår dem regelmæssigt. Vi beskytter dine personoplysninger ved hjælp af en kombination af fysiske og it-sikkerhedskontroller, herunder adgangskontroller, der begrænser og styrer den måde, hvorpå dine personoplysninger og data behandles, administreres og håndteres. Vi sikrer også, at vores medarbejdere har modtaget tilstrækkelig træning i at beskytte dine personoplysninger. Vores procedurer betyder, at vi lejlighedsvis kan anmode om bevis for identitet, før vi deler dine personoplysninger med dig.

    I det usandsynlige tilfælde at vi bliver genstand for et sikkerhedsbrud, der kompromitterer vores beskyttelse af dine personoplysninger, og vi er nødt til at informere dig herom, vil vi gøre det.

    Læs mere Læs mindre
  • Dataoverførsler, opbevaring og den globale håndtering af dine personoplysninger

    Læs mere
    Læs mindre

    Det/de relevante Dyson-koncernselskab(er) indsamler personoplysninger fra dig i det land, hvor du bor. Vi, og de pågældende tredjeparter, som vi deler dine personoplysninger med, skal derefter hoste, opbevare og på anden måde håndtere de pågældende oplysninger i Storbritannien, i landene inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), eller i et hvilket som helst land uden for EØS, herunder dem, der er angivet i Kontaktpersonerne.

    Vi vil sørge for, at eventuelle overførsler af dine personoplysninger fra et land til et andet overholder de databeskyttelseslove og love om privatlivets fred, der gælder for os. Europæiske databeskyttelseslove omfatter især specifikke regler om overførsel af personoplysninger uden for EØS. Overførsler af personoplysninger mellem Dyson-enheder (herunder dem uden for EØS) reguleres af Dysons koncerninterne aftale.

    Når vi overfører personoplysninger uden for EØS, vil vi:


    Under alle omstændigheder vil vores overførsel, opbevaring og håndtering af dine personoplysninger fortsætte med at være underlagt denne databeskyttelsespolitik. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om den globale håndtering af dine personoplysninger, bedes du kontakte os på privacy@dyson.com.

    Du kan finde yderligere oplysninger om reglerne for dataoverførsler uden for EØS, herunder de mekanismer, som vi påberåber os, på Europa-Kommissionens websted her.

    Læs mere Læs mindre
  • Børn

    Læs mere
    Læs mindre

    Dysons websteder, apps og produkter er ikke beregnet til børn.

    Hvis vi bevidst indsamler og behandler børns oplysninger, vil passende oplysninger om den pågældende behandling blive tilvejebragt på indsamlingstidspunktet. Samtykke fra forælder og/eller værge til disse oplysninger indhentes på tidspunktet for dataindsamling, som og når det er påkrævet.

    Læs mere Læs mindre
  • Dyson-karrierer

    Læs mere
    Læs mindre

    Dyson-karrierewebstedet bruger dine personoplysninger til at give dig oplysninger eller tjenester, som du har anmodet om, herunder støtte til din ansøgning om ansættelse hos Dyson. For yderligere oplysninger om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, når du bruger Dyson-karrierewebstedet, henvises der til https://careers.dyson.com/privacy-policy.

    Læs mere Læs mindre
  • Ændringer til denne databeskyttelsespolitik

    Læs mere
    Læs mindre

    Vi gennemgår og opdaterer denne databeskyttelsespolitik mindst én gang om året og vil angive den dato, hvorpå den sidst blev opdateret nedenfor.

    Hvis vi ændrer vores databeskyttelsespolitik, offentliggør vi oplysningerne om ændringerne nedenfor. Hvis vi har din e-mailadresse, kan vi også sende dig en e-mail med oplysninger om de pågældende ændringer. Hvis vi skal gøre det, vil vi også bede dig om at bekræfte, at du accepterer de pågældende ændringer.

    Denne databeskyttelsespolitik blev sidst gennemgået og opdateret i november 2019.

    Læs mere Læs mindre
  • Tidligere ændringer til denne databeskyttelsespolitik

    Læs mere
    Læs mindre

    November 2019

    Vi opdaterede vores globale databeskyttelsespolitik for at give yderligere klarhed og medtage behandlingsaktiviteter vedrørende besøgende og tredjeparters personoplysninger.


    Marts 2018

    Vi opdaterede vores globale databeskyttelsespolitik for at overholde kravene i nye europæiske databeskyttelseslove (nærmere bestemt, den generelle forordning om databeskyttelse).


    November 2017

    Vi opdaterede vores globale databeskyttelsespolitik for at forklare, hvordan vi bruger dine personoplysninger til at påvise og forebygge svig og for at forklare, i flere detaljer, hvordan vi bruger oplysninger om, hvordan du interagerer med vores e-mails, oplysninger fra forbundne Dyson-produkter og -apps, samt oplysninger fra dine onlineinteraktioner.


    Juni 2017

    Vi har føjet funktionalitet til nogle af vores forbundne produkter, som gør det muligt for dit Dyson-produkt at interagere med visse tredjepartsprodukter, som du muligvis har i dit hjem (såsom Amazon Echo, også kendt som Alexa).


    Maj 2017

    Mindre ændringer til global databeskyttelsespolitik, der præciserer proces for ret til indsigt og deling af oplysninger med tredjeparter.


    August 2016

    Mindre ændringer til global databeskyttelsespolitik, der præciserer Dyson-partnere og markedsføring via sociale platforme.


    Marts 2016

    Global databeskyttelsesportal blev lanceret.

    Læs mere Læs mindre
  • Oversættelser af denne databeskyttelsespolitik

    Læs mere
    Læs mindre

    Denne databeskyttelsespolitik er blevet oversat fra engelsk til det officielle sprog i en række forskellige lande. Vi har gjort dette for at sikre, at politikken er tydelig og tilgængelig for alle brugere af vores websteder, apps og forbundne produkter.

    Hvis der er eventuelle uregelmæssigheder eller uoverensstemmelser mellem de oversatte versioner af denne databeskyttelsespolitik, skal den engelske version have forrang.

    Læs mere Læs mindre
  • Kontakt os

    Læs mere
    Læs mindre

    Hvis du ønsker at modtage disse oplysninger i et andet format eller har eventuelle spørgsmål, kommentarer eller bekymringer om, hvordan vi bruger de personoplysninger, som vi opbevarer om dig, bedes du kontakte vores globale databeskyttelsesteam.

    Du kan også kontakte den relevante tilsynsmyndighed i dit land, som er ansvarlig for håndtering af klager over brugen af personoplysninger.

    Du kan til enhver tid kontakte vores globale databeskyttelsesteam via e-mail på privacy@dyson.com eller skriftligt til:
    C/O The Privacy Team,
    Dyson,
    Tetbury Hill,
    Malmesbury,
    Wiltshire,
    SN16 0RP

    Vi svarer dig hurtigst muligt.

    Læs mere Læs mindre