Dyson Global: Databeskyttelsespolitik

Juni 2017

Introduktion

Hos Dyson er vi forpligtet til at sikre, at dine personlige oplysninger er beskyttet og aldrig misbruges.


Vores fortrolighedspolitik forklarer, hvilke personlige oplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, hvordan vi bruger dem, den styring du har over dine personlige oplysninger, og de procedurer, som vi har på plads for at beskytte dit privatliv. Det gælder for de personlige oplysninger, vi indsamler gennem vores Dysons websites, gennem Dysons apps (herunder Dysons Link) og gennem vores tilknyttede produkter (forklares nærmere nedenfor).


Ved at dele dine personlige oplysninger med os, og ved fortsat at bruge vores websites, apps og tilsluttede produkter, bekræfter du, at du har læst og forstået vilkårene i denne fortrolighedspolitik. Vi tager ansvar for de personlige oplysninger vi indsamler om dig, og vi sigter mod at være åbne om, hvordan vi håndterer dem, og giver dig kontrol over dem.


I denne fortrolighedspolitik, når vi refererer til "Dyson", "os", "vi" eller "vores", mener vi koncernselskaber eller virksomheder, der giver dig Dysons websites, apps eller tilsluttede produkter. I denne politik, henviser vi til alle Dysons koncernselskaber som "Dyson Group". Oplysninger om, hvilke Dysons koncernselskaber eller virksomheder, som er ansvarlige for personlige oplysninger, der indsamles om dig, er tilgængelig på personoplysningsportalen ved at klikke på fanen for dit land (http://www.dyson.co.uk/change-country.aspx).


Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller bekymringer om et aspekt af denne politik, eller hvordan Dyson håndterer dine oplysninger, kan du kontakte personoplysnings-teamet på privacy@dyson.com.

Databeskyttelsesprincipper

Databeskyttelsespolitikker kan være komplicerede. Vi har forsøgt at gøre vores politik så klar og lettilgængelig som mulig. Til dette formål har vi også opsummeret, hvordan vi håndterer dine personoplysninger hos Dyson i vores databeskyttelsesprincipper nedenfor. Disse principper viser, hvor dedikerede vi er, når det drejer sig om at beskytte din fortrolighed og håndtere dine personoplysninger på den rigtige måde, og således som du måtte forvente, at de håndteres.


Hos Dyson:

  1. Vil vi kun bede om eller indsamle de personoplysninger, som vi har brug for, for at kunne levere og hele tiden forbedre vores service, produkter og brugeroplevelser, således som vores kunder forventer det.
  2. Giver vi dig kontrol over de personoplysninger, som vi opbevarer om dig, for at sikre, at oplysningerne er nøjagtige og reflekterer dine præferencer.
  3. Sørger vi altid for at sikre og beskytte dine personoplysninger.
  4. Er vi fair og transparente om, hvordan vi bruger de personoplysninger, som vi har i vores varetægt.
  5. Bruger vi kun dine personoplysninger til de formål, som du har givet os lov til.
  6. Vi vil aldrig sælge dine personoplysninger og deler dem kun således som det beskrives i vores databeskyttelsespolitik, eller hvis du beder os om det.
  7. Respekterer vi dine valg, og vil informere dig, hvis der sker vigtige ændringer, som berører dine personoplysninger og måden vi anvender dem på.
  8. Tager vi ansvar for de personoplysninger, som vi opbevarer om dig.
Read more Read less
Udvid at læse komplet Dyson databeskyttelsespolitik
Skjul databeskyttelsespolitik
  • Hvilke personoplysninger indsamler vi?
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi er ikke interesseret i at indsamle alle mulige personlige oplysninger om dig. Den primære grund til, at vi indsamler personoplysninger, er for at kunne levere og hele tiden forbedre den service, de produkter og brugeroplevelser, som du og vores andre kunder forventer af os.

    Personoplysninger defineres ikke fuldstændigt ens verden over. I forhold til at garantere dine private oplysninger og beskyttelsen heraf definerer vi disse oplysninger som enhver oplysning, som vil kunne bruges til at identificere dig.

    Vi indsamler dine personoplysninger på forskellige måder. I dette afsnit forklares de forskellige måder, hvorpå vi indsamler dine personoplysninger, og hvordan disse oplysninger bruges. For flere detaljer om hvordan vi bruger dine personoplysninger, bedes du se afsnittet under overskriften: "Hvordan bruger vi dine personoplysninger?".



    Oplysninger som du deler med os

    Vi indsamler de personoplysninger, som du deler med os, når du kontakter os eller interagerer med os gennem vores webside, apps, e-mail, telefon, personligt i vores butikker, på stande og til events eller lignende.

    F.eks. giver du os oplysninger, når du kontakter vores kundeserviceteams, placerer en ordre, registrerer din garanti, udfylder et spørgeskema, deltager i en konkurrence eller spørgeundersøgelse, opdaterer dine præferencer eller kontoinformation, tilslutter dig gennem en Dyson-app eller bedømmer et af vores produkter på vores webside.

    Gennem disse interaktioner deler du muligvis med os: navn, adresse, e-mailadresse, kontaktnummer og betalingsinformation. I nogle tilfælde har vi brug for disse oplysninger for at kunne levere et produkt eller en tjeneste, som du har bedt om. F.eks. skal vi bruge dine betalingsoplysninger, når du køber et produkt, og din adresse, når vi skal levere produktet til dig.

    Når vi opdaterer dine kontooplysninger, vil du blive bedt om at oplyse os om din husholdning, dit hjem og teknologi, allergier og interesser, og hvad du bedst kan lide i forhold til Dyson. Alle disse oplysninger afgiver du frivilligt, hvilket betyder, at du vælger om du vil oplyse dem eller ej; du kan også til hver en tid bede os om at slette oplysningerne ved at kontakte Dysons kundeservice eller ved at sende os en e-mail til vores globale databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Hvis du deler oplysninger om andre personermed os (f.eks. hvis du har købt et Dyson-produkt for en anden person eller hvis du registrerer en anden person i forhold til en Dyson-app), så skal du tjekke med denne person, om vedkommende synes det er i orden, at du deler hans/hendes personoplysninger med os, og om vi vil kunne bruge dem i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik.



    Information fra Dyson-produkter

    Såvel de personoplysninger, som du deler med os om dig selv og om dit Dyson-produkt, indsamler og håndterer vi personoplysninger direkte fra dine Dyson-forbundne produkter. Et forbundet produkt er et såkaldt “smart” eller intelligent Dyson-produkt, som styres via internettet eller gennem en Dyson-app.

    Vi indsamler oplysninger om din anvendelse af vores forbundne produkter (f.eks. hvornår de bruges og i hvor lang tid), hvordan de responderer og eventuelle fejl (eller potentielle fejl).

    Nogle af de oplysninger, som vi indsamler i forbindelse med din anvendelse af forbundne produkter og apps giver os mulighed for at bestemme den geografiske placering af dit forbundne produkt. Du vil skulle aktivere 'location-tracking' på din telefon (eller lignende enhed) når du første gang registrerer dit produkt (ellers vil vi ikke kunne få forbindelse til produktet). Grunden til, at vi gerne vil kende din geografiske placering er for at få kendskab til de miljøforhold, hvorunder det forbundne produkt opererer, hvilket vil hjælpe os med at optimere det forbundne produkts ydeevne.

    Nogle af vores forbundne produkter eller bestemte funktioner ved disse forbundne produkter vil ikke kunne fungere korrekt uden indhentning afvisse personoplysninger. F.eks. skal Dyson 360 Eye kunne kortlægge et rum for, at maskinen ved, hvor den skal køre.



    Information fra din online-interaktion

    Vi indhenter og opbevarer begrænsede personoplysninger samt visse anonymiserede og akkumulerede statistikker fra alle brugere af vores websider og brugere af vores apps, uanset om du aktivt giver os oplysningerne, blot browser vores websider eller bruger vores apps. De oplysninger vi indhenter indbefatter din enheds IP-adresse, din browsersoftware, dit operativsystem, dato og tidspunkt for dit besøg, internetadressen på den webside, hvorfra du linker til vores webside og information om, hvordan du bruger vores websidereller apps.

    Vi bruger denne information for at se, hvordan vores websider og apps fungerer, hvordan de bruges, og hvad brugerne kigger mest efter.

    Vi indsamler og håndterer information om, hvordan du interagerer med vores salgskampagner og reklamer på nettet, udenfor vores egne websider (f.eks. på Google, YouTube og sociale medier).

    Denne information indsamles primært gennem vores brug af cookies og lignende teknologier.



    Cookies

    Vi brugercookies på vores websider og apps. “Cookies” er små tekstfiler, som websider gemmer på din enhed via din internetbrowser. Cookies har eksisteret siden midt i 1990'erne og er en af de mest anvendte teknologier på internettet.

    Nogle af de cookies som vi bruger hos Dyson indsamler personoplysninger om brugerne. De indsamlede personoplysninger bruges i overensstemmelse med vores databeskyttelsespolitik (LINK til Databeskyttelsespolitik). Ved at fortsætte med at anvende vores websider og apps, accepterer du, at der vil blive placeret cookies på din enhed.

    For yderligere oplysninger, herunder om de enkelte cookietyper, som vi bruger, og hvordan vi håndterer cookies, som er placeret på vores websider, bedes du læse vores cookiepolitik. Bemærk venligst, at vi for nuværende ikke responderer på spor-mig-ikke-signaler.



    E-mailkorrespondance

    Som bruger af vores produkter eller tjenester, sender vi dig support-beskeder via e-mail. Så længe, du synes det er i orden, vil vi også gerne holde dig orienteret om de ting, som sker hos Dyson og som vi tror, du gerne vil vide noget om. Uanset om det er de nyeste produktannonceringer, ejertilbud eller kommende events, ønsker vi at sikre os, at du synes, det er i orden, at vi sender dig sådanne beskeder. I afsnittet nedenfor under overskriften "Hvordan kan du ændre måden, som vi kontakter dig på?" kan du se, hvordan du kan opdatere eller ændre, om du vil høre fra os, eller om vi skal stoppe med at kontakte dig.

    Vi indsamler information, om hvordan du forholder dig til vores e-mails, herunder om de bliver leveret til dig, om du åbner dem, om du vælger at se mere i forhold til, hvad der sker hos Dyson (f.eks. ved at klikke på et link i vores e-mail) eller om du anmoder os om ikke længere at kontakte dig (ved at klikke på 'unsubscribe' (afmeld), som findes i al vores e-mailkorrespondance).

    Vi bruger denne information alene og sammen med dine kunderegistreringsdata (den information du deler med os) for at sikre, at vi ikke længere sender dig beskeder vedrørende support eller marketing, hvis du har frabedt det. Baseret på hvordan du har forholdt dig til vores tidligere e-mails, bruger vi også denne information til at gøre vores e-mails så interessante som muligt ved at give dig det indhold og de oplevelser, som vi tror, at duvil være interesseret. Du har altid ret til at sige fra overfor denne anvendelse af dine oplysninger (se afsnittet nedenfor under overskriften 'Kontrollen og valget er dit').



    Sociale medier

    Vi elsker at interagere med dig på de sociale medier. Måske bruger du de sociale medier til at kontakte os med hensyn til dine Dyson-produkter eller du fortæller måske folk, hvad du synes om dit Dyson-produkt. Vi gennemgår offentligt tilgængelige sociale medier og internetsider for at få en bedre forståelse af, hvad folk siger om os og vores produkter, teknologi og tjenester og for at yde assistance i forhold til de kunder, som foretrækker at kontakte os gennem de sociale medier.

    Den information som vi indhenter om dig fra sociale medier og internetsider, herunder Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest, Line og Snapchat, omfatter sommetider personoplysninger, som har været slået op på internettet og som er offentligt tilgængelige. Vi sørger for, at al information, vi bruger, er behørigt krediteret i forhold til kildeangivelse eller er foretaget anonymt.

    Disse internetsider og sociale medie-sider har typisk deres egne databeskyttelsespolitikker, hvori de forklarer, hvordan de bruger og deler personoplysninger. Før du bruger disse sider, bør du gennemlæse de respektive databeskyttelsespolitikker for at sikre dig, at du kan acceptere måden, hvorpå dine personoplysninger indhentes og deles.



    Oplysninger som vi indhenter via vores butikker, stande, events

    Du deler muligvis personoplysninger med os, når du besøger vores butikker, stande eller events. Dette kan være navn, kontaktoplysninger og betalingsinformation (se afsnittet under overskriften "Oplysninger som du deler med os").

    Vi indsamler også personoplysninger om dig ved hjælp af vores brug af CCTV-kameraer, film og fotos. CCTV-kameraer bruges primært af sikkerhedsårsager. I nogle butikker hjælper de også med at måle trafikken (dvs. hvor mange mennesker der går ud og ind af butikken). Vi filmer og tager fotos i forbindelse med nogle af vores events og udstillinger (f.eks. når vi åbner en ny butik); vi bruger film og fotos til forretningsformål (f.eks. slår vi film/fotos op på vores sociale medies-sider). I de butikker, stande eller events, hvor vi bruger CCTV-kameraer, eller hvor vi har planer om at filme eller tage fotos, vil der blive hængt skilte op, således at du vil blive informeret om, at vi indhenter personlige oplysninger om dig.

    Hvis du har wi-fi eller Bluetooth aktiveret på din telefon (eller lignende enhed), når du besøger os i en af vores butikker, stande eller events, indsamler vi også begrænsede personlige oplysninger via din enhed.



    Information som vi indsamler fra dataudbydere (tredjeparter)

    Fra tredjeparter i form af dataudbydere indsamler vi information, herunder akkumulerede demografiske data og livstilsdata, som leverer indsigt i den relative velstand hos husstandene i dit kvarter. Dette hjælper os med at kunne give dig en mere relevant ejeroplevelse ved at sætte os i stand til at sende tilbud på det rette tidspunkt og yde dig mere relevante tjenester og rådgivning.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan bruger vi dine personoplysninger?
    Læs mere
    Læs mindre

    Den primære grund til, at vi indsamler og bruger dine personoplysninger, er for at kunne levere og hele tiden forbedre vores service samt de produkter og brugeroplevelser, som du forventer af os.



    Oplysninger som du deler med os

    Vi bruger de personoplysninger, som du deler med os på følgende måder:


    • Til at svare på forespørgsler og anmodninger;
    • Til at kommunikere med dig;
    • For at kunne yde tjenester og support i forhold til vores produkter;
    • Til kundetilfredshedsundersøgelser for at kunne identificere, hvor der kan foretages forbedringer i forhold til service eller produkter og for at kunne forbedre din oplevelse, såfremt du skulle få brug for en af vores eksperter;
    • For at kunne sende dig opdateringer om eventuelle ændringer i forhold til Dysons politikker, vilkår og betingelser eller andre ting, som vi måtte få brug for at informere dig om;
    • Så længe, du synes det er i orden, at vi informerer om vores andre produkter og tjenester;
    • For at give dig vigtige serviceopdateringer vedrørende dine Dyson-produkter; og
    • For at skræddersy og forbedre måden som du handler med os i fremtiden; f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud, som vi tror, at du vil kunne lide, både på vores websider og apps og på visse websider ejet af tredjeparter (herunder på sociale medie-platforme).


    Information fra Dyson-produkter

    Vi bruger de personoplysninger, som vi indhenter via Dysons produkter, alene eller sammen med andre personlige oplysninger, som vi indhenter om dig på følgende måder:


    • For at overvåge vores produkters ydeevne og stabilitet, således at vi kan optimere ydeevnen og din oplevelse af produktet; især ønsker vi at kunne identificere, hvis der opstår et problem med dit produkt, således at vi kan informere dig hurtigst muligt (potentielt før problemet faktisk opstår);
    • For at overvåge din anvendelse af vores forbundne produkter, således at vi kan optimere disse produkters ydeevne og din oplevelse af anvendelsen;
    • For at kunne levere opdateringer og tjenester til vores forbundne produkter (som omfatter opdateringer og opgraderinger til softwaren i produktet og i appen, som forbinder det); og;
    • For overordnet set at kunne forbedre vores produkter, teknologi og tjenester;

    Vi ønsker også at kunne overvåge din brug af vores forbundne produkter, således at vi kan:


    • Skræddersy og forbedre måden, som du interagerer med os i fremtiden (f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud på nettet, som vi tror, at du vil kunne lide); og
    • (så længe du synes det er i orden) sende dig mere relevant og interessant marketing-korrespondance.

    Du har ret til at sige fra overfor vores overvågning af din anvendelse af vores forbundne produkter og apps i forhold til disse formål. For yderligere oplysninger om hvordan du udøver din ret til at sige fra, bedes du se nedenstående afsnit under overskriften 'Kontrollen og valget er dit'.



    Information fra din online-interaktion

    Vi bruger personoplysninger fra din online-interaktion, alene og sammen med andre personlige oplysninger, som vi indhenter om dig, til at identificere eventuelle dele af websider eller apps, som ikke fungerer så godt som de skal ̶ således at vi kan afhjælpe problemet og gøre vores websider og apps bedre for dig og andre brugere;

    Vi ønsker også at kunne overvåge din anvendelse af vores websiderog apps, og hvordan du forholder dig til vores salgskampagner og online-reklamer, således at vi kan:


    • Skræddersy og forbedre måden, som du handler med os i fremtiden (f.eks. ved at vise dig produkter og tilbud på nettet, som vi tror, at du vil kunne lide); og
    • (så længe, du synes det er i orden) sende dig mere relevant og interessant marketing-korrespondance.

    Du har ret til at sige fra overfor vores overvågning af din anvendelse af vores websider apps, og hvordan du forholder dig til vores salgskampagner og online-reklamer i forhold til disse formål. For yderligere oplysninger om hvordan du udøver din ret til at sige fra, bedes du se nedenstående afsnit under overskriften 'Kontrollen og valget er dit'.



    Anden mulig anvendelse af dine personoplysninger

    Vi bruger dine personoplysninger:


    • I forbindelse med eventuelle tvister, krav eller undersøgelser i sager vedrørende dit Dyson-produkt eller din garanti;
    • For at kunne opdage og forhindre ulovlige transaktioner;
    • For at leve op til vores juridiske forpligtelser; og
    • I forbindelse med profilering og statistisk analyse. Som en del af denne aktivitet kombinerer vi forskellige kategorier af personoplysninger, som vi indhenter om dig. F.eks. kombinerer vi personoplysninger fra din online-interaktion, information som du deler med os eller information fra Dyson-produkter med henblik på profilering og statistisk analyse af produktpopularitet, din adfærd når du bruger vores webside eller apps eller hvordan vores produkter bruges. Du har ret til at sige fra overfor denne behandling af dine personoplysninger. For yderligere oplysninger om hvordan du udøver din ret til at sige fra, bedes du se nedenstående afsnit under overskriften 'Kontrollen og valget er dit'.


    Hvad er vores begrundelse for at behandle dine personoplysninger på denne måde?

    Lovgivningen vedrørende databeskyttelse og beskyttelse af personoplysninger i visse lande kræver, at vi har et såkaldt "juridisk grundlag" eller en "lovlig grund" til at behandle personoplysninger. Groft sagt betyder det, at behandlingen af personoplysninger skal kunne begrundes juridisk. For det meste har vi brug for at behandle personoplysninger for at:


    • kunne levere de produkter eller tjenester, som du anmoder om; og
    • vores produkter, websider og apps kan fungere korrekt og gøre det, som du forventer af dem.

    Sommetider er anvendelsen af dine personoplysninger ikke strengt nødvendig for, at vi kan levere produkter eller tjenester, eller for at disse fungerer korrekt. I sådanne tilfælde har vi en såkaldt "legitim interesse" i at behandle dine personoplysninger. En sådan legitim interesse kan være at:


    • opdage og forhindre bedrageri;
    • sørge for, at vores websider, apps, produkter og IT-systemer er sikre;
    • sørge for, at vores egne processer, procedurer og systemer er så effektive som muligt;
    • analysere og forbedre de oplysninger, vi indsamler;;
    • undersøge, hvor effektive vores salgskampagner og reklamer er; og
    • skræddersy og forbedre måden, som du handler og interagerer med os i fremtiden.

    Nogle personoplysninger, som du deler med os, afgives frivilligt (f.eks. når du opdaterer dine kontooplysninger). Vi forklarer, hvordan vi bruger disse oplysninger, og hvis du vælger at give dem til os, accepterer du samtidigt, at vi bruger dem på denne måde. Du kan til hver en tid bede os om at slette disse oplysninger ved at kontakte Dysons kundeservice eller ved at sende en e-mail til vores globale databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Endelig, i visse relativt begrænsede tilfælde kan vi få brug for at behandle dine personoplysninger på en bestemt måde for at leve op til vores juridiske forpligtelser; f.eks. hvis vi bliver bedt om at videresende dine personoplysninger til tilsynsorganer eller retshåndhævende myndigheder.

    I sidste ende behandler vi dine personoplysninger som vi gør, for at vi direkte eller indirekte kan forbedre vores produkter, tjenester og din overordnede oplevelse af Dyson som virksomhed. Uanset hvilken begrundelse vi har for at behandle dine personoplysninger (om det er nødvendigt for os for at kunne levere et bestemt produkt eller om det er på grund af en "legitim interesse"), sørger vi for, at vi lever op til vores forpligtelser i forhold til at beskytte dine personlige data.

    Læs mere Læs mindre
  • Dysons løfte i forhold til meddelelser
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi vil meget gerne holde dig opdateret, både i forhold til vores nyeste produktannonceringer, ejertilbud, muligheder for at teste nye Dyson-produkter eller kommende events. Vi vil også sommetider sende dig information om James Dyson-Fonden og James Dyson-Prisen.

    Dette sker på forskellig vis, f.eks. via e-mail, post, SMS, i appen og ved hjælp af push-meddelelser, via sociale medie-platforme eller via telefon, men kun hvis du synes, det er i orden. I sidste ende ønsker vi, at du er tilfreds med de beskeder, vi sender til dig.

    Derfor lover vi:


    • Kun at sende dig beskeder vedrørende marketing (herunder information vedrørende James Dyson-Fonden og James Dyson-Prisen), hvis du har sagt god for det;
    • Kun at give andre firmaer indenfor Dyson-gruppen lov til at sende dig beskeder vedrørende marketing, hvis du har sagt god for det;
    • Aldrig at videresende dine personoplysninger til personer eller enheder udenfor Dyson-gruppen, som de vil kunne bruge med henblik på deres egen markedsføring; og
    • Give dig mulighed for til hver en tid at stoppe med at modtage beskeder vedrørende support eller marketing.
    Læs mere Læs mindre
  • Dysons support til ejere
    Læs mere
    Læs mindre

    Fra tid til anden bruger vi dine personoplysninger til at kunne yde dig hjælp med dine Dyson-produkter. Dette gør vi på forskellig vis, herunder via e-mail, post, SMS, telefon og inde i selve appen eller via push-meddelelser.

    Som bruger af vores produkter eller tjenester sender vi dig følgende support-beskeder:


    • Information om dine Dyson-produkter eller den Dyson-service du bruger;
    • Påmindelsesbeskeder om hvordan du foretager vedligeholdelse på dit Dyson-produkt for at sikre optimal ydeevne.
    • Underretninger ved anbefalede app- eller softwareopdateringer eller opgraderinger, somvi tror, vil forbedre dit produkts ydeevne;
    • Information om hvordan og hvor du kan få hjælp fra Dysons eksperter, hvis du får brug for support;
    • Information om din Dyson-garanti;
    • Underretninger ved vigtig information angående produktsikkerhed eller tilbagekaldelser; og
    • Anmodninger om feedback fra dig om vores indsats efter at du har gjort brug af et Dyson-produkt eller tjeneste.

    Vi sender dig support-beskeder, medmindre du ændrer dine præferencer eller beder os om at stoppe med at sende dem til os. Se, hvordan du gør i nedenstående afsnit.

    Hvis dine kontaktoplysninger ændrer sig, bedes du informere os, således at vi ikke mister kontakten til dig.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan kan du ændre måden, som vi kontakter dig på vedrørende vores produkter, tjenester og support?
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi sender dig kun beskeder vedrørende marketing, når du har sagt god for det.

    Du kan ændre måden, hvorpå vi kontakter dig på følgende måder:



    Opt-In/Begynd at kontakte mig

    Hvis du ikke tidligere har bedt os om at sende dig beskeder vedrørende marketing, kan du bede os om at begynde at kontakte dig (dette kaldes sommetider "opt-in") ved:


    • Kontakte Dysons kundeservice og meddele, at du gerne vil modtage beskeder fra os, eller
    • Logge ind på din konto på vores webside og ændre dine præferencer og oplysninger.


    Ændring af præferencer

    Hvis du tidligere har meddelt os, at vi gerne må kontakte dig ("opted-in"), men nu gerne vil ændre eller opdatere måden vi gør det på, så kan du opdatere dine præferencer ved at:


    • Kontakte Dysons kundeservice og informere dem om, at du gerne vil ændre eller opdatere måden vi kontakter dig på; eller
    • Logge ind på din konto på vores webside og ændre dine præferencer og oplysninger.


    Opt-Out/Stop med at kontakte mig;

    Hvis du gerne vil stoppe med at modtage vores beskeder vedrørende marketing eller support (dette kaldes sommetider "opt out"), kan du altid gøre dette ved at:


    • Kontakte Dysons kundeservice i dit land og meddele dem, at du ikke længere ønsker at modtage sådanne beskeder;
    • Bruge den ”Frameld”-funktion, som du finder i al vores e-mailkorrespondance (i al markeds- og supportkorrespondance), eller
    • Logge ind på din konto på vores webside og ændre dine præferencer og oplysninger.
    • Sende en e-mail til vores globale databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com

    Læs mere Læs mindre
  • Hvilke personoplysninger deler Dyson med tredjeparter?
    Læs mere
    Læs mindre

    Det vigtigste her er, at vi aldrig vil sælge dine personoplysninger til nogen og kun dele dem i det omfang, som er beskrevet i denne databeskyttelsespolitik, eller hvis du anmoder om os det.



    Sådan deles information indenfor Dyson-gruppen

    De fleste af Dysons processer, procedurer og systemer deles på tværs af Dyson-gruppen, hvilket betyder, at dine personoplysninger nødvendigvis deles blandt os. Vi sikrer, at kun medarbejdere, som har brug for det, får adgang til dine personoplysninger, og at alle medarbejdere forstår, hvordan og hvorfor vi beskytter dine personoplysninger.



    Eksterne serviceudbydere (tredjeparter)

    Vi deler dine personoplysninger med visse eksterne serviceudbydere (tredje parter). De får kun adgang til de personoplysninger, de har brug for, for at udøve deres arbejde. De pålægges at fortroligholde dine personoplysninger, ligesom de ikke må bruge dem til andet end det vi beder dem om at bruge dem til og altid i overensstemmelse med denne databeskyttelsespolitik. Disse eksterne serviceudbydere kan inddeles i følgende kategorier:


    • Visse distributører der hjælper os med at sælge vores produkter i visse lande;
    • Dem der hjælper med at aflevere produkterne hos kunderne;
    • Tredjeparter der hjælper os med mailingstjenester, produkttjenester og reparationer, behandling af produktkøb, finansielle tjenester, revisionstjenester, administrative tjenester, IT (f.eks. dataopbevaring), sikkerhedstjenester og forsikringskrav; og
    • Tredjeparter der hjælper os med at levere tjenester og svar til kunder:


    Tredjeparter der hjælper os med reklamer og markedsføring

    Vi ønsker at sikre, at vores reklamer og markedsføring er relevante og interessante for dig og vores øvrige kunder. Dette betyder, at vi arbejder sammen med tredjeparter, der kan hjælpe os med at forstå, hvordan vores reklamer på internettet virker eller for at nå ud til personer, som er interesseret i at høre mere om Dysons produkter. Dette gør de ved at placere cookies på vores webside (mere information herom finder du i vores cookiepolitik).

    Vi deler også personoplysninger i begrænset omfang med:


    • socialemedie-platforme (f.eks. Facebook), som viser vores reklamer på deres platforme og
    • eksterne dataudbydere og analysevirksomheder som på vores vegne foretager datamatching og/eller dataanalyse.


    Andre tredjeparter

    Vi deler personoplysninger med tredjeparter, der hjælper os med at opdage og forhindre ulovlige transaktioner. Oplysninger vi deler med disse tredjeparter omfatter nogle af de oplysninger, som du deler med os (f.eks. dine kontaktoplysninger og oplysninger om selve transaktionen), og nogle af oplysningerne fra din online-interaktion (f.eks. din enheds IP-adresse). Disse oplysninger bruges til at afgøre om en transaktion kan være ulovlig. En af de tredjeparter vi bruger til at hjælpe med at opdage og forhindre ulovlige transaktioner er virksomheden Riskified. De har ansvar for deres brug af dine personoplysninger og vil bruge dem til de formål, de har angivet i deres databeskyttelsespolitik (https://www.riskified.com/privacy/).

    Vi deler også dine personoplysninger, hvis det kræves i henhold til loven, herunder som reaktion på en domstolsbehandling, f.eks. en retskendelse eller en stævning, eller for at leve op til anden national, statslig, eller lokal lovgivning.

    Hvis du ønsker mere information om, hvordan vi deler dine personoplysninger, bedes du sende os en e-mail til vores databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.



    Interaktion i forhold til forbundne produkter med tredjepartsprodukter

    Vi har føjet funktioner til nogle af vores forbundne produkter, således at dine Dyson-produkter kan arbejde sammen med visse tredjepartsprodukter, du eventuelt har i dit hjem (f.eks. Amazon Echo, også kendt under navnet Alexa). Med denne funktion kan du få fuldt udbytte af et ”smart hjemmemiljø”. Produkterne arbejder dog kun sammen, hvis du ønsker det, og hvis du aktiverer den relevante funktion.

    Hvis du vælger at lade dine Dyson-forbundne produkter arbejde sammen med et tredjepartsprodukt, bliver visse informationer (herunder eventuelt også personlige oplysninger) udvekslet med tredjepartsproduktet og den relevante tredjepartsleverandør. Generelt er det nødvendig at videregive et unikt referencenummer for at forbinde de to produkter, samt information om dit produkt, og hvordan du bruger det. Vi videregiver færrest mulige personoplysninger, og kun de, som er nødvendige for, at de to produkter kan arbejde sammen. Information om hvordan tredjeparten bruger dine personlige oplysninger (samt eventuelle personoplysninger, som denne indhenter via sit eget produkt), er anført i tredjepartens databeskyttelsespolitik. Du bør nøje gennemgå tredjeparternes databeskyttelsespolitikker, inden du bruger deres produkter og inden du opretter forbindelse til dem med dit Dyson-forbundne produkt. Du kan forhindre dit Dyson-forbundne produkt i at udveksle information med tredjepartsproduktet ved at deaktivere forbindelsen mellem de to.

    Hvis du ønsker at få mere at vide om, hvilke oplysninger som udveksles mellem dit Dyson-forbundne produkt og et tredjepartsprodukt, bedes du kontakte vores databeskyttelsesteam på privacy@dyson.com.

    Læs mere Læs mindre
  • Links til tredjeparters websider
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi leverer links til andre websider, som ikke drives og kontrolleres af Dyson. Vi har ingen kontrol og kan ikke stilles til ansvar i forhold til indholdet på disse sider, eller hvordan de ansvarlige tredjeparter indsamler og bruger dine personoplysninger. Vi hverken tilslutter os eller gør indsigelser i forhold til tredjeparters websider.

    Tredjeparters websider har sædvanligvis deres egne databeskyttelsespolitikker, hvori det forklares, hvordan de bruger og deler personoplysninger. Før du bruger disse websider, bør du gennemlæse de respektive databeskyttelsespolitikker for at sikre dig, at du kan acceptere måden, hvorpå dine personoplysninger indhentes og deles.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvor længe beholder vi dine personoplysninger?
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi beholder kun dine personoplysninger så længe, som vi har brug for dem i forhold til de grunde, som vi oplyser om i denne databeskyttelsespolitik, og så længe som loven kræver, at vi skal beholde dem. Hvor lang tid vi faktisk beholder dine personoplysninger varierer afhængig af typen af personoplysninger, og hvordan de bruges. F.eks. gemmer vi kun i en kort periode et kort som Dyson 360 Eye har tegnet over et rum i dit hus, hvorimod vi, i forbindelse med at du køber et produkt fra os, gemmer oplysninger om dig og dit køb i mindst hele garantiperioden.

    Læs mere Læs mindre
  • Kontrollen og valget er dit
    Læs mere
    Læs mindre

    Hvor det er muligt, giver vi dig kontrol over de personoplysninger, som vi indhenter om dig, for at sikre, at oplysningerne er nøjagtige og reflekterer dine præferencer. Du har ret til at tilgå, opdatere og ændre personoplysninger, som vi opbevarer om dig. Dette kan du gøre i relation til nogle af dine personlige kontooplysninger. Hvis du ønsker at ændre måden, hvorpå vi kontakter dig, bedes du læse ovenstående afsnit under overskriften ”Hvordan kan du ændre måden, som vi kontakter dig på vedrørende vores produkter, tjenester og support?”

    I visse tilfælde kan du også:


    • Sige fra overfor vores brug af dine personoplysninger med henblik på bestemte formål;
    • Anmode os om at begrænse vores brug af dine personoplysninger;
    • Anmode os om at rette, fjerne eller slette personoplysninger; eller
    • Anmode os om at udleveredine personoplysninger til en ekstern serviceudbyder (tredjepart).

    Venligst bemærk, at disse rettigheder ikke altid kan gøres gældende, og at der er visse undtagelser hertil. Vi vil også skulle bekræfte din identitet, inden vi kan handle på visse anmodninger.

    Hvis det ifølge dit lands lovgivning er muligt at pålægge et gebyr i forbindelse med din ret til at få adgang til personoplysninger eller til at udøve andre rettigheder i relation til dine personoplysninger, så vil vi informere dig herom.

    Hvis du gerne vil udøve dine rettigheder i relation til dine personoplysninger, bedes du sende en e-mail til privacy@dyson.com.

    Læs mere Læs mindre
  • Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi bestræber og forpligter vi os på at beskytte dine personoplysninger. Vi gør brug af og kontrollerer løbende relevante tekniske og organisatoriske foranstaltninger, herunder kryptering, for at beskytte dine personoplysninger og dit privatliv. Vi beskytter dine personoplysninger ved hjælp af en kombination af fysiske kontroller og IT-sikkerhedskontroller, herunder adgangskontroller, som begrænser og administrerer måden, hvorpå dine personoplysninger behandles, administreres og håndteres. Vi sikrer også, at vores medarbejdere er tilstrækkeligt uddannede til at beskytte dine personoplysninger. I henhold til vores procedurer skal vi sommetider anmode om et bevis på din identitet, før vi deler dine personoplysninger med dig.

    I det usandsynlige tilfælde, at vi skulle blive udsat for et sikkerhedsbrud, som går ud over beskyttelsen af dine personoplysninger, og vi får brug for at informere dig herom, vil vi gøre dette.

    Læs mere Læs mindre
  • Dataoverførsler, opbevaring og den globale behandling af dine personoplysninger
    Læs mere
    Læs mindre

    Den relevante Dyson-virksomhed eller -virksomheder indhenter personoplysninger fra dig i det land, hvor du bor. Vi og detredjeparter, som vi deler dine personoplysninger med, agerer vært samt opbevarer og håndterer disse oplysninger i UK (på vores hovedkontor), i landene indenfor det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØA), som anført i tillægget, eller i et land udenfor EØA, herunder de lande, som står anført i tillægget.

    Vi sikrer, at enhver overførsel af dine personoplysninger fra et land til et andet overholder de love, som er gældende for os vedrørende databeskyttelse og beskyttelses af personoplysninger. Især europæisk databeskyttelseslovgivning indeholder bestemte regler vedrørende overførsel af personoplysninger udenfor EØA.

    Ved overførsel af personoplysninger udenfor EØA, vil vi:


    • i vores kontrakter med tredjeparter medtage EU-godkendte standardbestemmelser om databeskyttelse vedrørende overførsel af personoplysninger udenfor EØA (disse bestemmelser er godkendt i henhold til artikel 46.2 i den Generelle Forordning om Databeskyttelse (GDPR)); eller
    • sikre, at det land, hvori dine personoplysninger håndteres, af Europa-Kommissionen i henhold til artikel 45 i GDPR anses som havende en “tilstrækkelig" grad af beskyttelse.

    I alle tilfælde vil vores dataoverførsler, opbevaring og håndtering af dine personoplysninger fortsætte med at være reguleret i henhold til denne databeskyttelsespolitik. Hvis du gerne vil have yderligere information om håndteringen af dine personoplysninger på global plan, bedes du kontakte os på privacy@dyson.com.

    Du kan læse mere vedrørende reglerne om dataoverførsler udenfor EØA, herunder de mekanismer, som vi støtter os op ad, på Europa-Kommissionens webside her.

    Læs mere Læs mindre
  • Børn
    Læs mere
    Læs mindre

    Dysons websider, apps og produkter er ikke beregnet til børn. Vi indhenter ikke bevidst personoplysninger fra børn.

    Hvis du er under 18 år gammel, bør du ikke forsøge at registrere dig som bruger af vores websider, apps eller produkter eller på anden måde give os personlige oplysninger. Hvis vi erfarer, at vi uforvarende har indhentet personoplysninger fra et barn, sletter vi oplysninger så hurtigt som muligt.

    Hvis du er vidende om, at et barn har givet os personlige oplysninger, bedes du kontakte os på privacy@dyson.com.

    Læs mere Læs mindre
  • Jobs hos Dyson
    Læs mere
    Læs mindre

    Dysons website for jobsøgende gør brug af dine personoplysninger for at kunne give dig oplysninger eller tjenester, som du har anmodet om, herunder til hjælp i forhold til din ansøgning om job hos Dyson. For yderligere oplysninger vedrørende hvordan vi bruger dine personoplysninger, hvis du bruger Dysons webside for jobsøgende, bedes du gå til https://careers.dyson.com/standalone/privacy.

    Læs mere Læs mindre
  • Ændringer til denne databeskyttelsespolitik
    Læs mere
    Læs mindre

    Vi evaluerer og opdaterer denne databeskyttelsespolitik mindst én gang om året og noterer datoen for den seneste opdatering nedenfor.

    Hvis vi ændrer vores databeskyttelsespolitik, vil vi informere om de specifikke detaljer nedenfor. Hvis vi har din e-mailadresse, sender vi dig muligvis også en e-mail med information om disse ændringer. Hvis det er nødvendigt, vil vi også bede dig om at bekræfte, at du accepterer disse ændringer.


    Vi evaluerede og ændrede sidst denne databeskyttelsespolitik i marts 2018.

    Læs mere Læs mindre
  • Tidligere ændringer til denne databeskyttelsespolitik
    Læs mere
    Læs mindre

    Marts 2018
    Vi har opdateret vores globale databeskyttelsespolitik med henblik på at overholde kravene i den nye europæiske databeskyttelseslovgivning (især den Generelle Forordning om Databeskyttelse).

    November 2017
    Vi har opdateret vores globale databeskyttelsespolitik med henblik på at forklare, hvordan vi gør brug af dine personoplysninger til at opdage og forhindre bedrageri og for at yderligere at forklare, hvordan vi gør brug af oplysninger om, hvordan du forholder dig til vores e-mails, information fra Dyson-forbundne produkter og apps og information fra din online-interaktion.

    Juni 2017
    Vi har tilføjet funktioner til nogle af vores forbundne produkter, således at dine Dyson-produkter kan arbejde sammen med visse tredjepartsprodukter, som du eventuelt har i dit hjem (f.eks. Amazon Echo, også kendt under navnet Alexa).

    Maj 2017
    Mindre ændringer til vores globale databeskyttelsespolitik, som præciserer processen i forbindelse med ret til adgang og datadeling med tredjeparter.

    August 2016
    Mindre ændringer i forbindelse med lanceringen den globale databeskyttelsesportal vedrørende en præcisering af Dyson-partnere og marketing via de sociale platforme.

    Marts 2016
    Lancering af den globale databeskyttelsesportal.

    Læs mere Læs mindre
  • Oversættelser af denne databeskyttelsespolitik
    Læs mere
    Læs mindre

    Denne databeskyttelsespolitik er blevet oversat fra engelsk til en lang række landes officielle sprog. Dette gøres for at sikre, at politikken er klar og let at forstå for alle brugere af vores websider, apps og forbundne produkter.

    Hvis der er uoverensstemmelse mellem den oversatte version af denne databeskyttelsespolitik skal den engelske version være gældende.

    Læs mere Læs mindre
  • Kontakt os
    Læs mere
    Læs mindre

    Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller lignende, eller gerne vil indgive en klage i forhold til, hvordan vi bruger de personoplysninger, som vi har om dig, bedes du sende en e-mail, skrive til vores databeskyttelsesteam, eller kontakte den relevante databeskyttelsesleder for dit land, således som det er beskrevet i Kontakt.

    Du kan også tage kontakt til den relevante myndighed i dit land, som er ansvarlig for at håndtere klager vedrørende brugen af personoplysninger. Information om den enkelte myndighed i dit land og dennes kontaktoplysninger er anført i Kontakt.

    Du kan altid kontakte vores databeskyttelsesteamvia e-mail på privacy@dyson.com eller pr. brev til C/O The Privacy Team, Malmesbury HQ, Tetbury Hill, Malmesbury, Wiltshire, SN16 0RP. [Du kan også kontakte den/de relevante databeskyttelsesleder(e) i dit land ved hjælp af kontaktoplysningerne i Kontakt]. Vi vender tilbage på din henvendelse så hurtigt som muligt.

    Læs mere Læs mindre