Global integritetspolicy

November 2019

Inledning

Hos Dyson åtar vi oss att säkerställa att dina personuppgifter är skyddade och aldrig missbrukas.

Genom att dela dina personuppgifter med oss och fortsätta använda våra webbplatser, appar och anslutna produkter bekräftar du att du har läst och förstår villkoren i denna integritetspolicy. Vi tar ansvar för de personuppgifter vi samlar in om dig och strävar efter att vara öppna med hur vi behandlar dem och ger dig kontroll över dem.

Vår integritetspolicy förklarar vilka personuppgifter vi samlar in, varför vi samlar in dem, hur vi använder dem, vilken kontroll du har över dina personuppgifter och de procedurer vi har upprättat för att skydda dina personuppgifter. Den gäller för personuppgifter som vi samlar in från Dysons webbplatser, via Dyson-appar (inklusive Dyson Link), via våra anslutna produkter (förklaras mer detaljerat nedan) och personligen i våra Dyson-butiker, -montrar och -evenemang.

När vi hänvisar till ”Dyson”, ”oss”, ”vi” eller ”vår” i denna integritetspolicy avser vi det Dyson-koncernföretag eller de företag som tillhandahåller dig Dysons webbplatser, appar eller anslutna produkter eller som ansvarar för butiker, montrar eller evenemang i ditt land. Information om vilket eller vilka Dyson-koncernföretag som primärt bär ansvaret för de personuppgifter som samlas in om dig [och kontaktuppgifterna för Dysons dataskyddsombud] finns i kontaktavsnittet i slutet av denna integritetspolicy, med rubriken ”Vilket Dyson-koncernföretag ansvarar för mina personuppgifter?”. När vi hänvisar till ”Dyson-koncernen” i denna integritetspolicy avser vi alla Dyson-koncernföretag.

Om du har frågor, kommentarer eller synpunkter avseende någon del av denna integritetspolicy eller hur Dyson behandlar dina uppgifter kan du skicka ett e-postmeddelande till vårt integritetsteam på privacy@dyson.com.

Integritetsprinciper

Integritetspolicyer kan vara komplicerade. Vi har försökt göra vår policy så tydlig och tillgänglig som möjligt. För att hjälpa dig har vi även lagt in en översikt hur vi på Dyson behandlar dina personuppgifter i våra integritetsprinciper nedan. Dessa principer visar vårt åtagande att skydda din integritet och behandla dina personuppgifter på rätt sätt och så som du förväntar dig att de ska behandlas.


Vi på Dyson:

  1. Kommer endast att begära och samla in de personuppgifter vi behöver för att tillhandahålla och förbättra de tjänster, produkter och upplevelser våra kunder förväntar sig.
  2. Ger dig kontroll över de personuppgifter vi har om dig för att säkerställa att de är korrekta och återspeglar dina önskemål.
  3. Ser till att dina personuppgifter alltid är säkra och skyddade.
  4. Är rättvisa och transparenta i vår användning av de personuppgifter vi har.
  5. Använder dina personuppgifter uteslutande för det ändamål du har anförtrott oss att använda dem för.
  6. Kommer aldrig att sälja dina personuppgifter och delar dem endast enligt beskrivningen i vår integritetspolicy eller när du ber oss att göra det.
  7. Respekterar dina val och kommer att informera dig om viktiga förändringar som berör dina personuppgifter eller vårt sätt att använda dem.
  8. Tar ansvar för de personuppgifter vi har om dig.

Expandera för att läsa hela Dyson integritetspolicy

Dölj sekretesspolicy

  • Vilka personuppgifter samlar vi in?

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi är inte intresserade av att samla in varje personlig detalj om dig. Den huvudsakliga anledningen till att vi samlar in dina personuppgifter är att tillhandahålla och förbättra de tjänster, produkter och upplevelser som du och våra kunder förväntar sig av oss.

    Definitionen av personuppgifter varierar en aning mellan olika delar av världen. För att kunna garantera din integritet och skyddet för dina personuppgifter definierar vi dem som alla uppgifter som skulle kunna användas för att identifiera dig eller någon annan person.

    Vi samlar in dina personuppgifter på ett antal olika sätt. I detta avsnitt förklarar vi de olika sätt vi samlar in dina personuppgifter på och hur dessa uppgifter används. Ytterligare information om hur vi använder dina personuppgifter finns i avsnittet med rubriken ”Hur använder vi dina personuppgifter?”.



    Uppgifter du delar med oss


    Vi samlar in personuppgifter som du delar med oss när du kontaktar oss eller samverkar med oss via vår webbplats, appar, e-post, telefon, personligen i våra butiker, montrar och evenemang eller på annat sätt.

    Du kommer exempelvis att tillhandahålla oss uppgifter när du kontaktar våra kundtjänstteam, gör en beställning, registrerar en garanti, deltar i en undersökning eller tävling eller fyller i ett frågeformulär, uppdaterar dina inställningar och kontouppgifter, ansluter via en Dyson-app eller bedömer en av våra produkter på vår webbplats.

    Via dessa typer av interaktion kan du ge oss ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och dina betalningsuppgifter. Under vissa omständigheter behöver vi sådana uppgifter för att kunna tillhandahålla dig en produkt eller tjänst som du har efterfrågat. Vi behöver exempelvis dina betalningsuppgifter när du köper en produkt och din adress för att leverera den till dig.

    När du uppdaterar dina kontouppgifter blir du ombedd att ge oss information om ditt hushåll, ditt hem och din teknik, dina allergier och intressen samt vad du tycker är det bästa med Dyson. Alla dessa uppgifter är frivilliga, vilket innebär att du kan välja om du vill ange dem eller ej. Du kan också be oss att radera dem när som helst genom att kontakta Dysons kundtjänst eller skicka e-post till vårt globala integritetsteam på privacy@dyson.com.

    Om du delar andra personers uppgifter med oss (t.ex. om du har köpt en Dyson-produkt åt en annan person eller om du registrerar en annan person i en Dyson-app) måste du se till att personen godkänner att du delar hans eller hennes personuppgifter med oss och att vi använder dem i enlighet med denna integritetspolicy.



    Uppgifter från Dyson-produkter


    Utöver de personuppgifter som du delar med oss om dig själv och din Dyson-produkt kommer vi att samla in och behandla personuppgifter direkt från dina anslutna Dyson-produkter. En ansluten produkt är en Dyson-produkt som är ”smart”, är ansluten till internet eller styrs via en Dyson-app.

    Vi kommer att samla in uppgifter om hur du använder våra anslutna produkter (t.ex. när de används och hur länge), deras svarstid och eventuella fel (eller potentiella fel) i dem.

    Vissa av de uppgifter vi samlar in om din användning av våra anslutna produkter och appar ger oss möjlighet att lokalisera din anslutna produkt. Du behöver framförallt aktivera platsspårning i din telefon (eller annan enhet) den första gången du registrerar din anslutna produkt (annars kan vi inte att ansluta till den). Det är användbart för oss att känna till din plats så att vi kan förstå i vilka miljöförhållanden din anslutna produkt används, i syfte att optimera den anslutna produktens prestanda.

    Vissa av våra anslutna produkter eller specifika funktioner i våra anslutna produkter kan inte fungera korrekt om vi inte samlar in vissa uppgifter. Ett exempel är Dyson 360 Eye som behöver kunna kartlägga ett rum i ditt hem, så att den vet vart den ska gå.



    Uppgifter från din interaktion online


    Vi samlar in och lagrar en begränsad mängd personuppgifter och viss anonym sammanlagd statistik från alla besökare på våra webbplatser och användare av våra appar, oavsett om du aktivt ger oss dessa uppgifter eller endast läser på våra webbplatser eller använder våra appar. De uppgifter vi samlar in omfattar IP-adressen för den enhet du använder, vilken webbläsare du använder, ditt operativsystem, datum och tid för åtkomst, internetadressen till den webbplats du kommer till vår webbplats från samt uppgifter om hur du använder våra webbplatser eller appar.

    Vi använder dessa uppgifter för att se hur väl våra webbplatser och appar fungerar, hur de används och vad användarna är mest intresserade av.

    Vi samlar även in och behandlar uppgifter om hur du engagerar dig i våra kampanjer och vår reklam online, utanför våra egna webbplatser (t.ex. på Google, YouTube och sociala medier).

    Sådana uppgifter samlas främst in genom vår användning av cookies och liknande teknik.



    Cookies


    Vi använder cookies på våra webbplatser och i våra appar. Cookies är små textfiler som webbplatser sparar i din enhet via din webbläsare. De har funnits sedan mitten av 1990-talet och är en av de mest använda teknikerna på internet.

    Vissa av de cookies vi använder hos Dyson samlar in personuppgifter om dig. Alla personuppgifter som samlas in används i enlighet med denna integritetspolicy. Genom att fortsätta använda våra webbplatser och appar samtycker du till att cookies installeras i din enhet.

    Ytterligare information, inklusive om vilka typer av cookies vi använder och hur man hanterar cookies som har placerats på våra webbplatser, finns i vår cookiepolicy. Observera att vi för närvarande inte agerar som svar på DNT-signaler (Do Not Track).



    E-postkommunikation


    Eftersom du använder våra produkter eller tjänster kommer vi att skicka supportmeddelanden till dig via e-post. Förutsatt att du medger det vill vi hålla dig informerad om allt som händer hos Dyson som vi tror att du kan vara intresserad av. Oavsett om det gäller våra senaste produktintroduktioner, erbjudanden till ägare eller kommande evenemang vill vi se till att du är nöjd med den information du får från oss. Du kan ta reda på hur du uppdaterar eller ändrar ditt val om huruvida du vill få information från oss eller ej eller hur du förhindrar oss från att kontakta dig i avsnittet nedan med rubriken ”Hur kan du ändra vårt sätt att kontakta dig om produkter, tjänster och support?”

    Vi samlar in information om hur du reagerar på våra e-postmeddelanden, inklusive om de levereras till dig, om du öppnar dem, om du väljer att läsa mer om vad som händer hos Dyson (t.ex. genom att klicka på en länk i vårt e-postmeddelande) eller om du ber oss att inte kontakta dig mer (genom att klicka på alternativet för att avregistrera dig som ingår i all vår e-postkorrespondens).

    Vi använder dessa uppgifter separat och i kombination med dina kunduppgifter (de uppgifter du har delat med oss) för att säkerställa att vi slutar skicka support- eller marknadsföringsmeddelanden till dig när du ber oss om det. Vi använder dem även för att göra våra e-postmeddelanden så intressanta som möjligt genom att ge dig innehåll och upplevelser som vi tror att du är intresserad av baserat på hur du reagerade på våra tidigare e-postmeddelanden. Du har rätt att göra invändningar mot vår användning av dina uppgifter för detta ändamål (se avsnittet nedan med rubriken ”Dina kontroller och val”).



    Sociala medier


    Vi vill gärna kommunicera med dig på sociala medier. Du kan använda sociala medier för att kontakta oss angående dina Dyson-produkter eller för att låta andra veta vad du tycker om din Dyson-produkt. Vi granskar offentligt tillgängliga sociala medier och webbplatser för att få bättre kunskaper om vad människor säger om oss och våra produkter, vår teknik och våra tjänster samt för att hjälpa de kunder som föredrar att kommunicera med oss via sociala medier.

    De uppgifter vi samlar in från sociala medier och webbplatser, inklusive Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest, Line och Snapchat, omfattar ibland personuppgifter som har publicerats online och är tillgängliga för allmänheten. Vi ser till att ange källan till alla uppgifter vi använder eller att hålla källan anonym.

    Dessa webbplatser och sociala medier har vanligtvis sina egna integritetspolicyer som förklarar hur de använder och delar dina personuppgifter. Du bör läsa igenom dessa integritetspolicyer noggrant innan du använder webbplatserna, för att säkerställa att du är nöjd med hur dina personuppgifter samlas in och delas.



    Uppgifter vi samlar in via våra butiker, montrar och evenemang


    Du kan dela dina personuppgifter med oss när du besöker oss personligen i våra butiker, montrar och evenemang. De kan omfatta ditt namn, dina kontaktuppgifter och dina betalningsuppgifter (se avsnittet ovan med rubriken "Uppgifter du delar med oss").

    Vi samlar även in personuppgifter om dig via vår användning av videoövervakning, filminspelning och fotografering. Övervakningskameror används främst av säkerhetsskäl. I vissa av våra butiker hjälper de oss även att mäta trafiken (dvs. hur många människor som kommer in i och lämnar våra butiker). Vi filmar och fotograferar vid vissa av våra evenemang och utställningar (t.ex. när vi öppnar en ny butik) och vi använder film och fotografier för våra affärsändamål (t.ex. för publicering på våra sidor på sociala medier). I våra butiker, montrar och evenemang där vi använder videoövervakning eller där vi avser att filma eller fotografera sätter vi upp meddelanden för att informera dig om att vi kommer att samla in personuppgifter om dig.

    Om du har Wi-Fi eller Bluetooth aktiverat i din telefon (eller annan enhet) när du besöker våra butiker, montrar och evenemang samlar vi även in en begränsad mängd personuppgifter från din enhet via fyrar som är installerade på dessa platser. Fyrar är små trådlösa sändare som ansluter till närliggande smarta enheter (t.ex. smartphones) via Bluetooth.



    Uppgifter vi samlar in från externa dataleverantörer


    Vi samlar endast in uppgifter från tredje parter som har skaffat ditt tillstånd att dela dina uppgifter. Detta kommer att omfatta sammanlagda demografiska och livsstilsdata som ger insikter om hushållens relativa välstånd i ditt område, från externa dataleverantörer som hjälper oss att ge dig en mer relevant ägarupplevelse genom att ge oss möjlighet att tillhandahålla erbjudanden i rätt tid och ge dig mer relevanta tjänster och råd.

    Läs mer Läs mindre
  • Hur använder vi dina personuppgifter?

    Läs mer
    Läs mindre

    Den huvudsakliga anledningen till att vi samlar in och använder dina personuppgifter är att tillhandahålla och förbättra de tjänster, produkter och upplevelser som du förväntar dig av oss.



    Uppgifter du delar med oss


    Vi använder de personuppgifter du delar med oss eller våra återförsäljare på följande sätt:

    • För att tillhandahålla, hantera och samordna inköp, leverans och eventuell nödvändig eftermarknadsvård för dina produkter.
    • För att svara på dina frågor och önskemål.
    • För att kommunicera med dig.
    • För att tillhandahålla tjänster och support för våra produkter,
    • För kundnöjdhetsundersökningar för att hjälpa oss att identifiera var vi kan förbättra våra tjänster och produkter och ge oss möjlighet att förbättra din upplevelse om du behöver support från en av våra experter.
    • För att hålla dig uppdaterad om alla ändringar i Dysons policyer och villkor och andra ärenden som vi eventuellt behöver informera dig om.
    • För att informera dig om våra andra produkter och tjänster (förutsatt att du medger det).
    • För att ge dig viktiga serviceuppdateringar om dina Dyson-produkter.
    • För att anpassa och förbättra ditt sätt att handla från oss i framtiden, t.ex. genom att visa dig produkter och erbjudanden som vi tror att du kan gilla, både på våra webbplatser och i våra appar och på vissa externa webbplatser (inklusive på sociala medieplattformar).
    • För att dokumentera, övervaka och registrera våra produkters livscykel produkter, inklusive lagerhantering av Dyson-produkter.


    Uppgifter från Dyson-produkter


    Vi använder de personuppgifter vi samlar in via Dyson-produkter, separata och i kombination med andra personuppgifter som vi samlar in om dig, på följande sätt:

    • För att övervaka våra produkters prestanda och stabilitet så att vi kan optimera deras prestanda och din upplevelse av dem. Vi vill i synnerhet kunna identifiera eventuella problem med din produkt så att vi kan informera dig så snart som möjligt (och kanske redan innan problemet uppstår)
    • För att övervaka din användning våra anslutna produkter så att vi kan optimera deras prestanda och din upplevelse när du använder dem.
    • För att tillhandahålla uppdateringar och tjänster för våra anslutna produkter (inklusive uppdateringar och uppgraderingar av programvaran i produkterna och appen som är ansluten till dem).
    • För att allmänt förbättra våra produkter, vår teknik och våra tjänster.
    • För att tillhandahålla förbättrade ägarupplevelser via ny teknik, t.ex. våra mobilappar.

    Vi vill också kunna övervaka din användning av våra anslutna produkter, så att vi kan:

    • Anpassa och förbättra vårt sätt att kommunicera med dig i framtiden (t.ex. genom att visa dig produkter och erbjudanden online som vi tror att du kan gilla) och
    • (förutsatt att du medger det) skicka mer relevanta och intressanta marknadsföringsmeddelanden till dig.

    Du har rätt att göra invändningar mot vår övervakning av din användning av våra anslutna produkter och appar för dessa ändamål. Ytterligare information om hur du utövar din rätt att göra invändningar mot detta finns i avsnittet med rubriken ”Dina kontroller och dina val” nedan.



    Uppgifter från din interaktion online


    Vi använder personuppgifterna från din interaktion online, separata och i kombination med andra personuppgifter som vi samlar in om dig, för att identifiera delar av våra webbplatser eller appar som inte fungerar så bra som de ska – så att vi kan åtgärda problem och göra våra webbplatser och appar bättre för dig och andra användare,

    Vi vill också kunna övervaka din användning av våra webbplatser och appar och hur du reagerar på våra kampanjer och vår reklam online så att vi kan:

    • Anpassa och förbättra ditt sätt att handla hos oss i framtiden (t.ex. genom att visa dig produkter och erbjudanden som vi tror att du kan gilla) och
    • (förutsatt att du medger det) skicka mer relevanta och intressanta marknadsföringsmeddelanden till dig.
    • Upptäcka och förhindra bedrägerier.
    • Hålla våra webbplatser, appar, produkter och IT-system säkra.
    • Producera analyser, användarprofiler, rapporter och målinriktad reklam.
    • Svara på online-frågor via webbaktiverade chattjänster på våra webbplatser.

    Dyson fattar inga beslut som omfattar användning av algoritmer eller profilering som har betydande inverkan på dig.

    Du har rätt att göra invändningar mot vår övervakning av din användning av våra webbplatser och appar och din interaktion med våra kampanjer och vår reklam online för dessa ändamål. Ytterligare information om hur du utövar din rätt att göra invändningar mot detta finns i avsnittet med rubriken ”Dina kontroller och dina val” nedan.



    Uppgifter från dig under personliga möten


    När du besöker en Dyson-butik eller Dyson-monter hos en annan återförsäljare kommer vi ibland att behöva behandla dina personuppgifter för att:

    • Svara på frågor.
    • Tillhandahålla support för dina befintliga produkter.
    • Ge dig information om när produkter eller modeller kommer att finnas på lager.
    • Beställa, behandla betalningen för och samordna leveransen av nya produkter.

    I syfte att marknadsföra våra produkter arrangerar vi ofta Dyson-evenemang på olika platser, t.ex. i Dyson-butiker eller i andra återförsäljares butiker. Genom att delta i dessa evenemang kan dina personuppgifter samlas in:

    • Vid fotografering eller filminspelning för sociala medier, marknadsföringsmedier eller arkiveringsändamål.
    • Av våra experter och stylister (med ditt medgivande) för delning på sociala medier eller i marknadsföringsmaterial.
    • För att boka tid hos en av våra experter.


    Ägarsupport


    Då och då använder vi dina personuppgifter för att hjälpa dig med dina Dyson-produkter. Vi gör detta på olika sätt, inklusive via e-postmeddelanden, brev, sms, telefon och pushnotiser i appen.

    Eftersom du använder våra produkter eller tjänster kommer vi att skicka följande supportmeddelanden:

    • Praktisk information om din Dyson-produkt eller den Dyson-tjänst du använder.
    • Påminnelser om hur du utför underhåll på din Dyson-produkt så att den fungerar på bästa sätt.
    • Information om rekommenderade uppdateringar eller uppgraderingar av appar eller programvara som vi tror kommer att förbättra din produkts prestanda.
    • Information om hur och var du får hjälp av Dyson-experter om du behöver support.
    • Information om din Dyson-garanti.
    • Information om viktiga produktsäkerhets- eller återkallelsemeddelanden.
    • Förfrågningar om feedback från dig avseende hur väl vi presterar när du har använt en Dyson-produkt eller -tjänst.
    • Inbjudningar till Dyson-evenemang som kan vara av intresse för dig.

    Vi skickar supportmeddelanden till dig så länge som du inte ändrar dina inställningar eller anger att du inte längre vill ta emot supportmeddelanden från oss. Avsnittet nedan beskriver hur du gör detta.

    Om dina uppgifter ändras ber vi dig att meddela oss så att vi kan hålla kontakten.



    Annan eventuell användning av dina personuppgifter


    Vi använder dina personuppgifter:

    • För att hjälpa till vid tvister, anspråk eller undersökningar relaterade till din Dyson-produkt eller garantiärenden,.
    • För att upptäcka och förhindra bedrägliga transaktioner.
    • För att efterleva våra rättsliga förpliktelser.
    • För profilering och statistisk analys. Som en del av dessa aktiviteter kombinerar vi olika kategorier av personuppgifter som vi samlar in om dig. Vi kombinerar exempelvis personuppgifter från dina online-interaktioner, uppgifter som du delar med oss eller information från Dyson-produkter för profilering och statistisk analys av produkters popularitet, av ditt beteende när du använder vår webbplats eller våra appar eller av hur våra produkter används.
      Andra ändamål omfattar:
      • att säkerställa att våra egna processer, procedurer och system är så effektiva som möjligt,
      • att analysera och förbättra de uppgifter vi samlar in,
      • att fastställa effektiviteten i våra kampanjer och reklam samt
      • att anpassa och förbättra ditt sätt att handla och kommunicera med oss i framtiden.

    Du har rätt att göra invändningar mot behandlingen av personuppgifter på detta sätt. Ytterligare information om hur du utövar din rätt att göra invändningar mot detta finns i avsnittet med rubriken ”Dina kontroller och dina val” nedan.



    Vad rättfärdigar vår hantering av dina personuppgifter på detta sätt?


    Dataskydds- och integritetslagar i vissa länder kräver att vi har det som kallas en ”rättslig grund” för behandling av personuppgifter. Det innebär i stort sett att vi måste ha en juridisk motivering för att behandla dina personuppgifter. Till största delen behöver vi behandla dina personuppgifter för att kunna:

    • tillhandahålla dig de produkter eller tjänster som du har efterfrågat och
    • se till att våra produkter, webbplatser och appar fungerar korrekt och att de uppfyller dina förväntningar.

    Ibland är vår användning av dina personuppgifter inte absolut nödvändig för att vi ska kunna tillhandahålla dig våra produkter och tjänster eller för att de ska fungera korrekt. Under dessa omständigheter har vi det som kallas för ”berättigat intresse” av att behandla dina personuppgifter. Vårt berättigade intresse kan vara att:

    • upptäcka och förhindra bedrägerier,
    • hålla våra webbplatser, appar, produkter och IT-system säkra,
    • säkerställa att våra egna processer, procedurer och system är så effektiva som möjligt,
    • analysera och förbättra den uppgifter vi samlar in,
    • fastställa effektiviteten i våra kampanjer och reklam samt
    • anpassa och förbättra ditt sätt att handla och kommunicera med oss i framtiden.

    Det kommer att förekomma vissa personuppgifter som du ger oss och som vi anger som frivilliga (t.ex. när du uppdaterar dina kontouppgifter). Vi kommer att förklara hur vi använder uppgifterna och om du väljer att tillhandahålla oss dem samtycker du till vår användning av dina uppgifter på det sättet. Du kan be oss att radera uppgifterna när som helst genom att kontakta Dysons kundtjänst eller genom att skicka e-post till vårt globala integritetsteam på privacy@dyson.com.

    Slutligen behöver vi, under vissa relativt begränsade omständigheter, behandla dina personuppgifter på ett visst sätt för att kunna efterleva våra rättsliga förpliktelser, t.ex. om vi blir ombedda att lämna ut dina personuppgifter till tillsynsorgan eller polisiära myndigheter.

    I slutänden är anledningen till att vi behandlar dina personuppgifter på det sätt vi gör att det ger oss möjlighet att direkt eller indirekt förbättra våra produkter, tjänster och din övergripande upplevelse av Dyson som företag. Oavsett vår motivering för att behandla dina personuppgifter (oavsett om det är nödvändigt för oss för att kunna tillhandahålla en viss produkt eller om vi har ”berättigade intressen”) ser vi till att vidta åtgärder för att uppfylla vårt åtagande om att skydda din integritet.

    Läs mer Läs mindre
  • Besökare hos Dyson

    Läs mer
    Läs mindre

    För att säkerställa att vi följer våra krav avseende trygghet, hälsa och säkerhet, behöver vi behandla personuppgifterna för alla besökare i våra lokaler.

    Den nivå av personuppgifter som krävs kan skilja sig mellan olika länder, men i allmänhet kommer vi att behöva behandla följande:

    • namn,
    • kontaktuppgifter,
    • underskrift,
    • om nödvändigt, statligt utfärdad legitimation (t.ex. ID-kort, pass, körkort) samt
    • om nödvändigt, fotografier.

    Vi använder dina personuppgifter för att:

    • hantera besökares tillträde och informera om ankomst,
    • säkerställa att lämplig säkerhetsåtkomst tillhandahålls,
    • registrera besökare som är på plats i lokalen i hälso- och säkerhetssyfte och för samling i händelse av brand,
    • om tillämpligt, tillhandahålla nödvändiga eller begärda tjänster (t.ex. produktsupport på plats) samt
    • om nödvändigt, fylla i sekretessavtal eller annan relevant juridisk dokumentation.
    Läs mer Läs mindre
  • Leverantörer, press och media, ambassadörer, influencers och andra tredje parters personuppgifter

    Läs mer
    Läs mindre

    De personuppgifter vi behandlar omfattar:

    • Kontaktuppgifter.
    • Betalningsuppgifter och -villkor.
    • Referenser och/eller bakgrundsinformation.

    Vi använder dina personuppgifter för att:

    • ge Dyson möjlighet att arbeta med dig och göra dina tjänster tillgängliga,
    • övervaka din användning av Dysons uppgifter eller tillgångar,
    • kunna behandla och uppfylla den överenskomna ersättningen för dina tjänster samt
    • genomföra vår obligatoriska due diligence-process.
    Läs mer Läs mindre
  • Dysons kontaktlöfte

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi vill gärna hålla dig uppdaterad, oavsett om det gäller våra senaste produktintroduktioner, erbjudanden för ägare, möjligheter att prova nya Dyson-produkter eller kommande evenemang. Ibland kommer vi dessutom att ge dig information om James Dyson Foundation och James Dyson Award.

    Vi gör detta på olika sätt, inklusive via e-postmeddelanden, brev, sms, i appen och i pushnotiser, via sociala medieplattformar och på telefon, men endast om du medger det. I slutänden vill vi se till att du är nöjd med den kommunikation du får från oss.

    Därför lovar vi att:

    • Endast skicka marknadsföringsmeddelanden (som omfattar information om James Dyson Foundation och James Dyson Award) när du har godkänt det.
    • Endast tillåta andra Dyson-koncernföretag att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig om du har godkänt det.
    • Aldrig vidarebefordra dina personuppgifter till någon utanför Dyson-koncernen som vill använda dem för deras marknadsföringsändamål.
    • Ge dig möjlighet att när som helst neka till ta emot support- eller marknadsföringsmeddelanden.
    Läs mer Läs mindre
  • Hur kan du ändra vårt sätt att kontakta dig om produkter, tjänster och support?

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi kommer endast att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig när du har informerat oss om att du medger det.



    Ändra dina inställningar


    Om du tidigare har sagt att du vill att vi ska kontakta dig (s.k. "opt-in") men vill ändra eller uppdatera vårt sätt att göra det kan du uppdatera dina inställningar genom att:

    • kontakta Dysons kundtjänst och ange att du vill ändra eller uppdatera vårt sätt att kontakta dig eller
    • logga in på ditt konto på vår webbplats och ändra dina inställningar och uppgifter.
    Läs mer Läs mindre
  • Vilka personuppgifter delar Dyson med tredje part?

    Läs mer
    Läs mindre

    Viktigast av allt är att vi aldrig säljer dina personuppgifter till någon och endast delar dem så som beskrivs i denna integritetspolicy eller när du ber oss att göra det.



    Delning inom Dyson-koncernen


    De flesta av Dysons processer, procedurer och system delas inom hela Dyson-koncernen, vilket innebär att vi behöver dela dina personuppgifter mellan oss. Vi ser till att åtkomst till dina personuppgifter begränsas till personal som behöver dem och att all personal förstår hur och varför vi skyddar dina personuppgifter. Överföring av personuppgifter mellan Dyson-enheter (inklusive de som ligger utanför EES) regleras av avtal mellan företagen i Dyson-koncernen.



    Externa tjänsteleverantörer


    Vi delar dina personuppgifter med vissa externa tjänsteleverantörer. De har endast åtkomst till de personuppgifter de behöver för att utföra dessa tjänster. Dina beställnings- och leveransuppgifter kommer exempelvis att delas med våra kurirer. De är skyldiga hålla dina personuppgifter konfidentiella och får inte använda dem på annat sätt än det vi ber dem om och alltid i enlighet med denna integritetspolicy. Dessa externa tjänsteleverantörer delas in i följande kategorier:

    • vissa distributörer som hjälper oss att sälja våra produkter i vissa länder,
    • de som hjälper oss att leverera produkter till dig,
    • tredje parter som hjälper oss med utskickstjänster, produkttjänster och reparationer, behandling av produktinköp, ekonomiska tjänster, revisionstjänster, administrativa tjänster, IT-teknik (t.ex. datalagring), säkerhetstjänster och försäkringsanspråk samt
    • tredje parter som hjälper oss att tillhandahålla dig tjänster och svar.


    Tredje parter som hjälper oss med vår reklam och marknadsföring


    Vi vill se till att vår reklam och marknadsföring är relevant och intressant för dig och våra andra kunder. Det innebär att vi arbetar med tredje parter för att hjälpa oss att förstå hur väl vår online-reklam fungerar eller för att nå personer som vill veta mer om Dyson-produkter. De gör detta genom att placera cookies på vår webbplats (mer information om detta finns i vår cookiepolicy).


    Vi kommer också att dela en begränsad mängd personuppgifter (såsom namn och kontaktuppgifter) med:

    • sociala medieplattformar (t.ex. Facebook) som publicerar vår reklam på sina plattformar och
    • externa dataleverantörer och statistikföretag som utför datamatchning och/eller dataanalyser för vår räkning.


    Andra tredje parter


    Vi delar vissa personuppgifter med tredje parter som hjälper oss att upptäcka och förhindra bedrägliga transaktioner. De uppgifter vi delar med dessa tredje parter omfattar vissa av de uppgifter du delar med oss (t.ex. dina kontaktuppgifter och information om transaktionen) och en del av uppgifterna från din interaktion online (t.ex. IP-adressen för din enhet). Dessa uppgifter används för att fastställa om en transaktion kan vara bedräglig. En av de tredje parter vi använder för att upptäcka och förhindra bedrägliga transaktioner är ett företag med namnet Riskified. De ansvarar för deras användning av dina personuppgifter och använder dem för de ändamål som anges i deras integritetspolicy.

    Vi delar dessutom dina personuppgifter om vi är skyldiga att göra det enligt lag, inklusive som svar på en rättslig process, t.ex. ett domstolsbeslut eller en stämning, eller för att efterleva andra nationella, delstatliga, provinsiella eller lokala lagar.

    Om du vill ha mer information om hur vi delar dina personuppgifter kan du skicka en förfrågande via e-post till vårt integritetsteam på privacy@dyson.com.



    Anslutna produkters interaktion med produkter från tredje part


    Vi har lagt till funktioner i vissa av våra anslutna produkter som gör det möjligt för din Dyson-produkt att samverka med vissa produkter från tredje part som du eventuellt har i ditt hem (t.ex. Amazon Echo, även känd som Alexa). Dessa funktioner gör det möjligt för dig att utnyttja alla fördelar med en smart hemmiljö. Produkterna kommer dock endast att samverka om du vill att de ska göra det, genom att aktivera relevanta funktioner.

    Om du tillåter att din anslutna Dyson-produkt samverkar med en tredje parts produkt, kommer vissa uppgifter (inklusive eventuella personuppgifter) att delas med den tredje partens produkt och den relevanta externa leverantören. I allmänhet behöver vi dela ett unikt referensnummer för att ansluta de båda produkterna med varandra, tillsammans med information om din produkt och hur du använder den. Vi delar så få personuppgifter som vi behöver för att de båda produkterna ska kunna samverka med varandra. Mer detaljerad information om hur den tredje parten använder dina personuppgifter (såväl som alla personuppgifter som den tredje parten samlar in via sin produkt) framställs i den tredje partens integritetspolicy. Du bör läsa igenom tredje parters integritetspolicyer noggrant innan du använder deras produkter och innan du ansluter dem till din anslutna Dyson-produkt. Du kan förhindra din Dyson-anslutna produkt från att dela uppgifter med den tredje partens produkt genom att avaktivera anslutningen mellan dem.

    Om du vill ta reda på mer om vilka uppgifter som delas mellan din anslutna Dyson-produkt och en produkt från tredje part kan du kontakta vår integritetsteam på privacy@dyson.com.

    Läs mer Läs mindre
  • Länkar till externa webbplatser

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi tillhandahåller länkar till andra webbplatser som inte drivs och kontrolleras av Dyson. Vi har ingen kontroll över och ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser eller hur de tredje parter som ansvarar för dem samlar in och använder dina personuppgifter. Vi varken rekommenderar eller gör några framställningar avseende externa webbplatser.

    Externa webbplatser har vanligtvis egna integritetspolicyer som förklarar hur de använder och delar dina personuppgifter. Du bör läsa igenom dessa integritetspolicyer noggrant innan du använder webbplatserna, för att säkerställa att du är nöjd med hur dina personuppgifter samlas in och delas.

    Läs mer Läs mindre
  • Hur länge behåller vi dina personuppgifter?

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi behåller dina personuppgifter endast så länge det behövs för att vi ska kunna använda dem av anledningar som framställs i denna integritetspolicy och så länge lagen kräver att vi behåller dem. Den faktiska period som vi lagrar dina personuppgifter under beror på typen av personuppgifter och hur de används. När Dyson 360 Eye exempelvis kartlägger ett rum i ditt hem, lagras den kartan endast under en kort period, men när du köper en produkt från oss lagrar vi uppgifter om dig och ditt inköp minst så länge som din garanti gäller.

    Läs mer Läs mindre
  • Dina kontroller och dina val

    Läs mer
    Läs mindre

    Om möjligt ger vi dig kontroll över de personuppgifter vi samlar in om dig, för att säkerställa att de är korrekta och återspeglar dina inställningar. Du har rätt att få åtkomst till, uppdatera och ändra personuppgifter som vi har om dig och du kan göra det med avseende på vissa av dina personuppgifter på ditt konto. Om du vill ändra vårt sätt att kontakta dig kan du läsa avsnittet ovan med rubriken ”Hur kan du ändra vårt sätt att kontakta dig om produkter, tjänster och support?”.

    Under vissa omständigheter kan du även:

    • göra invändningar mot vår användning av dina personuppgifter för vissa ändamål,
    • be oss att begränsa eller inskränka vår användning av dina personuppgifter,
    • be oss att rätta, ta bort eller radera personuppgifter om dig eller
    • be oss att lämna ut dina personuppgifter till en extern tjänsteleverantör.

    Observera att dessa rättigheter inte alltid gäller och att det finns vissa undantag till dem. Vi kommer också bekräfta din identitet innan vi åtgärdar vissa förfrågningar.

    Om lagen i ditt land ger oss rätt att ta ut en avgift för att ge dig åtkomst till dina personuppgifter eller för att utöva några av dina andra rättigheter avseende dina personuppgifter kommer vi att informera vi dig om det. Du kommer inte att diskrimineras för att du utövar några av de rättigheter du har.

    Om du vill utöva några av dina rättigheter med avseende på dina personuppgifter kan du skicka ett e-postmeddelande till privacy@dyson.com eller ringa ditt lokala Dyson-center som anges på kontaktsidan. Vi kan begära att du tillhandahåller ytterligare information i samband med din förfrågan.

    Läs mer Läs mindre
  • Hur skyddar vi dina personuppgifter?

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi åtar oss att skydda dina personuppgifter. Vi tillämpar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder, inklusive kryptering, för att skydda dina personuppgifter och din integritet och granskar dessa regelbundet. Vi skyddar dina personuppgifter med en kombination av fysiska och IT-säkerhetskontroller, inklusive åtkomstkontroller som begränsar och styr vårt sätt att behandla och hantera dina personuppgifter och andra data. Vi säkerställer också att vår personal har lämplig utbildning om hur dina personuppgifter ska skyddas. Våra procedurer innebär att vi ibland begär bevis på din identitet innan vi delar dina personuppgifter med dig.

    Under den osannolika omständigheten att vi drabbas av en säkerhetsincident som äventyrar vårt skydd av dina personuppgifter kommer vi om nödvändigt att informera dig om det.

    Läs mer Läs mindre
  • Dataöverföringar, lagring och global hantering av dina personuppgifter

    Läs mer
    Läs mindre

    Relevanta Dyson-koncernföretag samlar in personuppgifter från dig i landet där du bor. Vi och de tredje parter som vi delar dina personuppgifter med kommer sedan att lagra och på annat sätt behandla dessa uppgifter i Storbritannien, i länderna inom EES eller i något land utanför EES, inklusive de som anges i kontaktavsnittet.

    Vi kommer att se till att alla överföringar av dina personuppgifter mellan olika länder följer de dataskydds- och integritetslagar som gäller för oss. I synnerhet europeiska dataskyddslagar omfattar särskilda regler om överföring av personuppgifter utanför EES. Överföring av personuppgifter mellan Dyson-enheter (inklusive de som ligger utanför EES) regleras av avtal mellan företagen i Dyson-koncernen.

    Vid överföring av personuppgifter utanför EES kommer vi att:

    • inkludera standardavtalsklausuler för dataskydd som har godkänts av Europeiska kommissionen för överföring av personuppgifter utanför EES i våra avtal med sådana tredje parter (dessa är de klausuler som är godkända enligt artikel 46.2 i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)) eller
    • säkerställa att det land där dina personuppgifter kommer att behandlas har bedömts som ”adekvat” av Europeiska kommissionen under artikel 45 i GDPR.

    Under alla omständigheter kommer vår överföring, lagring och hantering av dina personuppgifter att fortsätta att regleras av denna integritetspolicy. Om du vill ha mer information om den globala hanteringen av dina personuppgifter kan du kontakta oss på privacy@dyson.com.

    Du kan se ytterligare information om reglerna för dataöverföringar utanför EES, inklusive de mekanismer vi förlitar oss på, på Europeiska kommissionens webbplats här.

    Läs mer Läs mindre
  • Barn

    Läs mer
    Läs mindre

    Dysons webbplatser, appar och produkter riktar sig inte till barn.

    När vi medvetet samlar in och behandlar barns uppgifter kommer lämplig information om denna behandling att tillhandahållas vid insamlingstillfället. Ett samtycke till denna uppgiftsinsamling från en förälder och/eller vårdnadshavare, kommer, om och när det är nödvändigt, att begäras vid insamlingstillfället.

    Läs mer Läs mindre
  • Lediga platser hos Dyson

    Läs mer
    Läs mindre

    Dysons webbplats för lediga platser använder dina personuppgifter för att tillhandahålla information eller tjänster som du har begärt, inklusive stöd för din ansökan om anställning hos Dyson. Ytterligare information om hur vi använder dina personuppgifter när du använder Dyson-webbplatsen för lediga platser finns på https://careers.dyson.com/privacy-policy.

    Läs mer Läs mindre
  • Ändringar i denna integritetspolicy

    Läs mer
    Läs mindre

    Vi granskar och uppdaterar denna integritetspolicy minst en gång om året och anger datumet då den senast uppdaterades nedan.

    Om vi ändrar vår integritetspolicy kommer vi att publicera information om ändringarna nedan. Om vi har din e-postadress kan vi även skicka ett e-postmeddelande till dig med information om dessa ändringar. Om nödvändigt ber vi dig även att bekräfta att du är samtycker till dessa ändringar.

    Den senaste granskningen och uppdateringen av denna integritetspolicy genomfördes i november 2019.

    Läs mer Läs mindre
  • Tidigare ändringar i denna integritetspolicy

    Läs mer
    Läs mindre

    November 2019

    Vi uppdaterade vår globala integritetspolicy för att förtydliga den och beskriva behandling av personuppgifter relaterade till besökares och tredje parters personuppgifter.


    Mars 2018

    Vi uppdaterade vår globala integritetspolicy så att den efterlever kraven i de nya dataskyddslagarna i EU (i synnerhet den allmänna dataskyddsförordningen).


    November 2017

    Vi uppdaterade vår globala integritetspolicy för att förklara hur vi använder dina personuppgifter för att upptäcka och förhindra bedrägerier och för att mer detaljerat förklara hur vi använder uppgifter om dina reaktioner på våra e-postmeddelanden, information från Dysons anslutna produkter och appar samt information från din interaktion online.


    Juni 2017

    Vi har lagt till funktioner i vissa av våra anslutna produkter som gör det möjligt för din Dyson-produkt att samverka med vissa produkter från tredje part som du eventuellt har i ditt hem (t.ex. Amazon Echo, även känd som Alexa).


    Maj 2017

    Små ändringar i den globala integritetspolicyn med förtydligande av processen för rätt till åtkomst och uppgiftsdelning med tredje parter.


    Augusti 2016

    Små ändringar för lanseringen av den allmänna integritetsportalen, med förtydligande av Dysons partner och marknadsföring via sociala plattformar.


    Mars 2016

    Den globala integritetsportalen lanserades.

    Läs mer Läs mindre
  • Översättningar av denna integritetspolicy

    Läs mer
    Läs mindre

    Denna integritetspolicy har översatts från engelska till det officiella språket i ett antal olika länder. Vi har gjort detta för att säkerställa att policyn är tydlig och tillgänglig för alla användare av våra webbplatser, appar och anslutna produkter.

    Om det förekommer motstridigheter eller bristande överensstämmelse mellan olika översättningar av denna integritetspolicy gäller den engelska versionen.

    Läs mer Läs mindre
  • Kontakta oss

    Läs mer
    Läs mindre

    Om du vill få denna information i ett annat format eller har frågor, kommentarer eller synpunkter avseende vårt sätt att använda de personuppgifter vi har om dig kan du kontakta vårt globala integritetsteam.

    Du kan också kontakta den relevanta tillsynsmyndigheten i ditt land som ansvarar för att hantera klagomål om användningen av personuppgifter.

    Du kan kontakta vårt globala integritetsteam när som helst via e-post till privacy@dyson.com eller genom att skriva till:
    C/O The Privacy Team,
    Dyson,
    Tetbury Hill,
    Malmesbury,
    Wiltshire,
    SN16 0RP Storbritannien

    Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

    Läs mer Läs mindre